Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Revolut λανσάρει τα «Ευέλικτα Κεφάλαια» για ελληνικές επιχειρήσεις

Η Revolut, η παγκόσμια εταιρεία fintech με περισσότερους από 40 εκατομμύρια ιδιώτες πελάτες και εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες διεθνώς, διαθέτει από σήμερα τη νέα της υπηρεσία, τα Ευέλικτα Κεφάλαια, για τους Business πελάτες σε προγράμματα επί πληρωμή και σε επιλεγμένες αγορές του ΕΟΧ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Μέσω των Ευέλικτων Κεφαλαίων, οι πελάτες της Revolut μπορούν να επενδύσουν σε κεφάλαια χρηματαγοράς χαμηλού κινδύνου, που συνήθως είναι διαθέσιμα μόνο σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, που διαθέτουν μεγαλύτερα κεφάλαια προς επένδυση.

Διευρύνοντας την πρόσβαση σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς μέσω της υπηρεσίας των Ευέλικτων Κεφαλαίων για τους πελάτες με πρόγραμμα επί πληρωμή, η Revolut βοηθά τις ελληνικές επιχειρήσεις να ενισχύσουν τη μελλοντική τους ανάπτυξη, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Με πάνω από 5% APY (κυμαινόμενο) σε USD, τα Ευέλικτα Κεφάλαια μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν αποθέματα μετρητών ανεξάρτητα από το στάδιο ανάπτυξής τους, αλλά και για κάθε είδους περίπτωση, όπως εξαγορές και επανεπενδύσεις μέχρι πληρωμές φόρων και την αντιστάθμιση των εξόδων. Τα τελευταία έξι χρόνια, ο όγκος των αμοιβαίων κεφαλαίων στη χρηματαγορά έχει διπλασιαστεί σχεδόν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο τέλος του 2021, τα αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς της ΕΕ κατείχαν πάνω από 1,4 τρισεκατομμύρια ευρώ στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται σε μια εποχή που τα επιτόκια και ο πληθωρισμός σε όλη την Ευρώπη παραμένουν υψηλά. Με άλλα λόγια, οι επιχειρήσεις που δεν εκμεταλλεύονται τα ταμειακά τους διαθέσιμα ώστε να κερδίζουν αποδόσεις, κινδυνεύουν πραγματικά να υποστούν απώλειες. Οι πελάτες του Revolut Business στον ΕΟΧ, ήδη καταθέτουν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα στους τρεχούμενους λογαριασμούς τους.

Με τα Ευέλικτα Κεφάλαια, οι πελάτες του Revolut Business μπορούν να κερδίζουν και να λαμβάνουν αποδόσεις κάθε μέρα, να προσθέτουν και να αποσύρουν χρήματα εντός δύο εργάσιμων ημερών χωρίς χρεώσεις ή περιορισμούς υπό κανονικές συνθήκες αγοράς, να ορίζουν ελέγχους πρόσβασης για όλους τους υπαλλήλους της επιχείρησης και να ανοίγουν έως και 100 λογαριασμούς Ευέλικτων Κεφαλαίων στα διαθέσιμα νομίσματα (GBP, EUR και USD) χωρίς ελάχιστο ή μέγιστο ποσό επένδυσης.

Ο James Gibson, Επικεφαλής του Revolut Business, δήλωσε: «Στη Revolut, παραμένουμε αφοσιωμένοι στον στόχο μας να απλοποιήσουμε τα πάντα σε σχέση με τα χρήματα και για το Revolut Business αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διευκολύνουμε τις εταιρείες στο να επεκταθούν και να επενδύουν. Τα Ευέλικτα Κεφάλαια κάνουν ακριβώς αυτό, επιτρέποντας στους Business πελάτες μας να συγκεντρώσουν τα κεφάλαιά τους και να σχεδιάσουν την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που κάνουμε τα αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς προσβάσιμα σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, όχι μόνο σε εκείνες που διαθέτουν τεράστια αποθέματα μετρητών και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων».

Τα Ευέλικτα Κεφάλαια είναι ένας μόνο από τους τρόπους με τους οποίους οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν το Revolut Business για να ενισχύουν τα κεφάλαιά τους, να διαχειρίζονται τον συναλλαγματικό κίνδυνο και να σχεδιάζουν τις μελλοντικές τους κινήσεις. Οι πελάτες μπορούν επίσης να μετατρέπουν τα χρήματά τους σε διατραπεζικές ισοτιμίες (με βάση τα όρια του προγράμματος, κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς) και να προστατεύουν την επιχείρησή τους από τη διακύμανση του συναλλάγματος μέσω των Προθεσμιακών Συμβολαίων (Forwards), κλειδώνοντας δηλαδή τις συναλλαγματικές ισοτιμίες με σκοπό να αποκτήσουν μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία για το μέλλον.

Το Revolut Business σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επεκταθούν και να εξοικονομήσουν πόρους, με τη χρήση λογαριασμών σε πολλαπλά νομίσματα, τις διεθνείς πληρωμές αλλά και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δαπανών, τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω web, mobile συσκευών και εφαρμογών API.

Τα Ευέλικτα Κεφάλαια της Revolut επενδύουν σε Αμοιβαία Κεφάλαια Χρηματαγοράς Σταθερής Καθαρής Αξίας Ενεργητικού (CNAV) ή Καθαρής Αξίας Ενεργητικού Χαμηλής Μεταβλητότητας (LVNAV), τα οποία διαχειρίζεται η FIL Investment Management (Luxembourg) S.A., θυγατρική της Fidelity International, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Αυτά τα αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς κατατάσσονται στην κατηγορία 1 από 7 όσον αφορά στον κίνδυνο, δηλαδή τον χαμηλότερο δυνατό δείκτη κινδύνου.

Οι επενδύσεις και τα μετρητά είναι ασφαλισμένα έως 22.000 ευρώ από το λιθουανικό σύστημα ασφάλισης υποχρεώσεων προς τους επενδυτές. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πού επενδύουν τα χρήματά τους, εξετάζοντας την αναλυτική κατάσταση των αμοιβαίων κεφαλαίων στην εφαρμογή και διαβάζοντας το Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών κάθε αμοιβαίου κεφαλαίου που είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή.

Related posts

Νέα σοβαρή βλάβη στο μετρό καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων

admin

Παπαδοπούλου: Ανάπτυξη έφερε η κατανάλωση μπισκότων στα lockdown

admin

Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες από Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ και Τρ. Πειραιώς

admin

Attica Group: Απέκτησε φορτηγό – οχηματαγωγό πλοίο έναντι 13,4 εκατ. ευρώ

admin

Στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη η Active Energy Solutions

admin

«Χρυσάφι» ο Αστέρας Βουλιαγμένης για Apollo, είσπραξη 704 εκατ. ευρώ!

admin

Entersoft: Αύξηση 31% στα κέρδη προ φόρων του 2023

admin

Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ: Εκτακτη ΓΣ στις 14/4 για αλλαγή χρήσης κεφαλαίων από την ΑΜΚ

admin

Νέο κατάστημα «Public+home» στο Πασαλιμάνι

admin