Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η ItalGas εξαγοράζει την 2i Rete Gas έναντι 5,3 δισ. ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.34

Ο μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου της Ιταλίας Italgas IG.MI συμφώνησε να εξαγοράσει τη μικρότερη ανταγωνιστική της 2i Rete Gas.

Η συμφωνία έκλεισε στα 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, ανέφεραν οι δύο εταιρείες το Σάββατο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η Italgas υπέγραψε συμφωνία για την αγορά μετοχών της 2i Rete Gas που κατείχαν οι μέτοχοι F2i SGR SpA και Finavias. Η συναλλαγή περιλαμβάνει τίμημα 2,06 δισ. ευρώ, ενώ το καθαρό χρηματοοικονομικό χρέος και οι υποχρεώσεις ανέρχονται σε περίπου 3,25 δισ. ευρώ.

Η αγορά αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2025, εν αναμονή της ρυθμιστικής έγκρισης. Η Italgas, ο κορυφαίος φορέας εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στην Ιταλία και την Ελλάδα, θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή μέσω χρηματοδότησης-γέφυρας που έχει αναλάβει η JPMorgan, ανέφερε η εταιρεία στη δήλωσή της. Το δάνειο θα διανεμηθεί σε τράπεζες και θα αναχρηματοδοτηθεί επίσης μέσω έκδοσης δικαιωμάτων αξίας 1 δισ. ευρώ.

Το Bloomberg News είχε μεταδώσει την Παρασκευή ότι η Italgas ήταν κοντά σε συμφωνία για την 2i Rete Gas, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διανομής φυσικού αερίου στην Ιταλία. Μετά την εξαγορά, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας, η Italgas θα ελέγχει ένα δίκτυο μήκους 155.000 χιλιομέτρων στην Ευρώπη, ενώ η εταιρεία θα έχει στον έλεγχό της πάνω από το 50% της ιταλικής αγοράς, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Η JPMorgan ήταν ο οικονομικός σύμβουλος για τη συναλλαγή. Η JPMorgan, η BofA Securities και η Jefferies παρείχαν επίσης γνωμοδοτήσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Italgas.

Related posts

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου δημάρχου του κυβερνώντος κόμματος

admin

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ξεκινά επίσημη επίσκεψη στην Κίνα

admin

Κύπρος: Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου στη Νεκρή Ζώνη

admin

ΗΠΑ: Μικρές μεταβολές στις ανοιχτές θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο

admin

Γαλλία: Kάλεσμα των Δημάρχων στον πληθυσμό για μαζικές διαμαρτυρίες

admin

Ιταλία: 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπό κράτηση για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων

admin

ΗΠΑ: Εκτίναξη του μεταποιητικού δείκτη Empire State – Μικρότερη των εκτιμήσεων η υποχώρηση του Philly Fed

admin

Γερμανία: Ο στρατός διαθέτει μόνο 20.000 βλήματα πυροβολικού και καλείται να φτιάξει νέο απόθεμα

admin

Γεωργία: “Διαδηλωτές επιχειρούν να καταλάβουν την εξουσία”

admin