Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Intel θα περικόψει το 15% του εργατικού της δυναμικού – Αναστέλλει το μέρισμα δ’ τριμήνου

Η Intel ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα περικόψει το 15% του εργατικού της δυναμικού και θα αναστείλει το μέρισμά της το δ’ τρίμηνο, καθώς η εταιρεία παραγωγής chip επιδιώκει μια ανάκαμψη που επικεντρώνεται στις ζημιογόνες μεταποιητικές της δραστηριότητες.

Το μεγαλύτερο μέρος της περικοπής θέσεων εργασίας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024, τόνισε η εταιρεία.

Τα έσοδα της Intel μειώθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση στο β’ τρίμηνο χρήσης, το οποίο έληξε στις 29 Ιουνίου. Η εταιρεία είχε καθαρή ζημία 1,61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 38 σεντ ανά μετοχή, σε σύγκριση με καθαρά έσοδα 1,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 35 σεντ ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο.

Η μετοχή της εταιρείας με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια υποχωρούσε 10% στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές. Η μετοχή έκλεισε με πτώση 7% την Πέμπτη, σε παράλληλη πορεία με τις μετοχές των αμερικανικών εταιρειών τσιπ μετά από μια συντηρητική πρόβλεψη της Arm Holdings την Τετάρτη.

Η Intel αναμένει ότι τα έσοδα θα κυμαίνονται μεταξύ 12,5 και 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το γ’ τρίμηνο, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 14,35 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Η πλειοψηφία των περικοπών θέσεων εργασίας θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024.

Οι εταιρείες που σπεύδουν να αναπτύξουν τεχνολογία όπως το ChatGPT της OpenAI έχουν δώσει προτεραιότητα στις δαπάνες για ισχυρά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται σε κέντρα δεδομένων – έναν τομέα όπου η Intel βρίσκεται πολύ πίσω από την ηγέτιδα Nvidia και την AMD.

Αυτό έχει πλήξει τη ζήτηση για παραδοσιακά τσιπ κέντρων δεδομένων, το βασικό προϊόν της Intel γι΄ αυτήν την αγορά. Ενώ οι κεντρικοί του επεξεργαστές χρησιμοποιούνται παράλληλα με προηγμένους επεξεργαστές AI, αποτελούν μικρό αριθμό των συνολικών τσιπ.

Η Intel παλεύει επίσης με σκληρό ανταγωνισμό στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών, η οποία αναδύεται από μια χρόνια ύφεσης.

Related posts

Γερμανία: Οι δυνάμεις ασφαλείας προειδοποιούν για κύμα αντισημιτικών εκδηλώσεων

admin

Βέλγιο: Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες κατά της άκρας δεξιάς

admin

Υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ με την ένταξη των Δ. Βαλκανίων τάχθηκε η Τζ. Μελόνι κατά την συνάντηση της με τον Αλ. Βούτσιτς

admin

Γάζα: Ο Μαρουάν Ισα, υψηλόβαθμο στέλεχος Χαμάς, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού

admin

Η Τουρκία πουλά σε Άραβες το λιμάνι της Πούντας στη Σμύρνη – Πιθανός αγοραστής από τα ΗΑΕ

admin

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Δεν μπορούν να αποκλειστούν νέες αυξήσεις των επιτοκίων

admin

G20: Φόβοι ότι οι συνομιλίες για το κλίμα θα καταλήξουν σε αδιέξοδο

admin

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ απαιτεί οι ΗΠΑ να “σβήσουν” το Ιράν από τον χάρτη αν δολοφονηθεί

admin

Η βελγική Avesta Battery εξετάζει επένδυση 1,1 δισ. ευρώ στη Βουλγαρία για παραγωγή μπαταριών

admin