Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Η Euroxx αρχίζει την κάλυψη της Lamda Development

Η Euroxx αρχίζει την κάλυψη της Lamda Development

Την κάλυψη της Lamda Development ξεκινά η Euroxx, δίνοντας σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 10 ευρώ ανά μετοχή, με περιθώριο ανόδου (upside) 47% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η μετοχή της Lamda Development παρουσιάζει μακροχρόνια υποαπόδοση έναντι του Γενικού Δείκτη του Χ.Α.

«Πιστεύουμε ότι αυτό δημιουργεί ένα ισχυρό σημείο εισόδου για τους επενδυτές ώστε να αποκτήσουν έκθεση στην ανάπτυξη του Ελληνικού, ένα έργο με σημαντική κρυφή αξία, και στο Lamda Mall, μοναδικό περιουσιακό στοιχείο στην ελληνική αγορά», προσθέτει η Euroxx.

Η Lamda Development βρίσκεται εκτός εστίασης των επενδυτών τα τελευταία 2-3 χρόνια λόγω του υψηλού κινδύνου εκτέλεσης του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η Euroxx: «Πιστεύουμε ότι αυτό δημιουργεί μια ισχυρή ευκαιρία για τους επενδυτές να αγοράσουν σε χαμηλή τιμή ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενο, με ανοδικό κίνδυνο στις τιμές πώλησης, ένα σταθερό ιστορικό παραδόσεων μέχρι τώρα και ένα κατώτατο όριο αποτίμησης από πρόσφατες πωλήσεις οικοπέδων. Υπολογίζουμε τη μετοχική αξία του Ελληνικού σε περίπου 1 δισ. ευρώ».

Τα Lamda Malls είναι ένα μοναδικό ατού, τονίζει η χρηματιστηριακή και συμπληρώνει: «To NAV της επιχείρησης που αφορά τα εμπορικά κέντρα είναι αυτή τη στιγμή στα 925 εκατ. ευρώ, με τα λειτουργικά εμπορικά κέντρα στα 610 εκατ. ευρώ. Η Lamda έχει ισχυρή ανταγωνιστική θέση με υψηλά εμπόδια εισόδου, τη χαμηλότερη πυκνότητα εμπορικών κέντρων στην Ευρώπη και πολύ συντηρητική αποτίμηση από ανεξάρτητους εκτιμητές (απόδοση εξόδου 7,4%)». Ο συνδυασμός της αύξησης του NAV, της δυνατότητας συμπίεσης της απόδοσης και της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά κάνει τα Lamda Malls ένα πολύ ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο, καταλήγει η Euroxx.

#LAMDA_Development_SA #EUROXX_ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ #overweight #upside #Τιμή_στόχος

Related posts

Alpha Finance: Αναβαθμίζει την τιμή στόχο για Motor Oil-Σύσταση «Buy»

admin

Χρηματιστήριο: Προσδοκία επανόδου στην αναµέτρηση µε τις 1235-1240 µονάδες

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη €174,4 εκατ. το 2022-Διανομή μερίσματος €0,20/μετοχή

admin

Ψάλτης: Ενισχυμένη η Alpha Bank-Μέρισμα από τα κέρδη του 2023

admin

Χρηματιστήριο: Αξιολογεί ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και φόρο στα Διυλιστήρια

admin

Χρηματιστήριο: Περιμένοντας την αξιολόγηση της S&P

admin

AXIANumbers: Στο 50,8% οι συναλλαγές των ξένων τον Ιανουάριο

admin

Ideal Holdings: Απόφαση Γ.Σ. για αύξηση/μείωση μετοχικού κεφαλαίου

admin

ΑΒΑΞ: Τη διανομή μερίσματος €0,07 ανά μετοχή ενέκρινε η Γ.Σ.

admin