Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Autohellas επίσημος διανομέας της XPENG στην Ελλάδα

Η XPENG, ένας πρωτοπόρος κατασκευαστής Smart ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) από την Κίνα, ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία του με τον Όμιλο Autohellas, εισαγωγέα αυτοκινήτων, διανομέα και πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας στην Ελλάδα.

H συνεργασία θα σημάνει την εισαγωγή πολυτελών και Smart EV’s της XPENG στην ελληνική αγορά, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2024, σκοπεύοντας να δημιουργήσει μία ισχυρή παρουσία στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Autohellas θα είναι ο επίσημος διανομέας της XPENG στην Ελλάδα, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην παγκόσμια επέκταση στρατηγικής της XPENG. Αυτή η στρατηγική συμφωνία θα φέρει τρία νέα μοντέλα της XPENG (XPENG P7, XPENG G9, XPENG G6) στην Ελλάδα εντός του 2024. H XPENG ιδρύθηκε το 2014, είναι μια μάρκα ηγέτιδα και πρωτοπόρα στις Smart EV τεχνολογίες.

Η εταιρεία αξιοποιεί την έξυπνη τεχνολογία στην μελλοντική κινητικότητα. Με μία ξεχωριστή προσέγγιση και εμπειρία στην κινητικότητα, η XPENG έχει επεκταθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως: Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία.

Τα προϊόντα της XPENG έχουν στόχο να βελτιώσουν την εμπειρία κινητικότητας του χρήστη με την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτομίες τους. Επιπρόσθετα, η XPENG έχει ήδη ιδρύσει μαζί με τους συνεργάτες της περισσότερα από 100 κέντρα εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την Ευρώπη και ο αριθμός των καταστημάτων της συνεχώς αναπτύσσεται. Η εισαγωγή της στην ελληνική αγορά αποτελεί ορόσημο στη διεθνή της επέκταση.

Η Αutohellas, με τις γνώσεις και την εκτεταμένη εμπειρία της, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της XPENG στην Ευρώπη καθώς επίσης και στην ισχυρή παρουσία του Ομίλου Αutohellas στην ελληνική αγορά.

Ο στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας στους πελάτες, ενισχύοντας την εμπειρία τους με την μάρκα σε κάθε touchpoint. H XPENG και η Autοhellas είναι δεσμευμένες απέναντι στην τεχνολογία, παρέχοντας πρωτοποριακές εφαρμογές μετακίνησης. Και οι δύο έχουν όραμα, μια πιο απλή εμπειρία μετακίνησης που θα ωφελεί την κοινωνία συνολικά.

«Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε την Autohellas ως στρατηγικό συνεργάτη στην Ελλάδα, μία σημαντική αγορά για την XPENG, όπου μπορούμε να χτίσουμε μία ισχυρή θέση για τα μοντέλα μας με την έξυπνη τεχνολογία εξαιτίας της δυνητικής ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο Brian Hongdi Gu, Vice Chairman & President XPENG.

«Η εμπειρία του Ομίλου Autοhellas και η μακρά παρουσία του στην ελληνική αγορά θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε και σε αυτή την αγορά με το Sport Sedan P7, το Ultra-Smart Coupe SUV G6 και τη ναυαρχίδα των μοντέλων μας το SUV G9. H έναρξη της δραστηριότητας της XPENG στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο στην Ευρωπαϊκή μας ανάπτυξη.»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βασιλάκης, CEO του αυτοκινητιστικού εισαγωγικού τμήματος του Ομίλου Autohellas, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που η XPENG επέλεξε την Αutohellas για συνεργάτη της στην Ελλάδα. H στρατηγική συνεργασία με την XPENG υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας για ένα πιο πράσινο αυτοκινητιστικό μέλλον μέσα από την πελατοκεντρική μας φιλοσοφία. Τα μοντέλα της XPENG είναι ποιοτικά και διαθέτουν έξυπνη τεχνολογία στο DNA τους. Στόχος μας είναι να ηγηθούμε της αγοράς των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.»

Related posts

Cardlink: Πώς κινήθηκε η ελληνική αγορά την περίοδο των εορτών

admin

Σημαντικά περιθώρια στην αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων βλέπει η Πειραιώς

admin

Ποιες πτήσεις θα πραγματοποιήσει σήμερα η Aegean

admin

H Enterprise Greece και το EKOME στην American Film Market

admin

Νέα υπηρεσία άμεσης αποζημίωσης κατοικίας από τη Eurolife FFH

admin

Αύξηση τζίρου και κερδών το 2022 για την Capital Product Partners του Β. Μαρινάκη

admin

CNL Capital: Στα €34.595 τα καθαρά κέρδη το 2022

admin

Ανοιξε το πρώτο Coffeeway στο Χαλάνδρι η CAFETEX

admin

Τη χειρουργική κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου ανακαίνισε ο ΔΕΣΦΑ

admin