Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «ώρα ΠΑΣΟΚ», ο μελετημένος κατάλογος ομιλητών και τα συνθήματα

Η συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ήταν να ξεκινήσει στις 11 το πρωί – όσο πιο σημαντική όμως είναι μια συνεδρίαση, τόσο πιο μεγάλη η χρονική καθυστέρηση της «ώρας ΠΑΣΟΚ». Κάτι τέτοιο συνέβη και χθες, με τις διαφορετικές πλευρές να εμφανίζουν ένα άγχος για τυχόν έκτροπα μέσα στην αίθουσα – ανάμεσά τους και η Χαριλάου Τρικούπη, που φρόντισε ακόμα και οι καφέδες take-away, για ευνόητους λόγους, να μείνουν εκτός της αίθουσας του ξενοδοχείου όπου θα διεξαγόταν η ΚΠΕ.

Από την πρώτη στιγμή, ήταν απόλυτα σαφές πως η προεδρική πλευρά δεν θα πιανόταν και πάλι στον ύπνο από τους διάφορους διαφωνούντες: ο κατάλογος των ομιλητών ήταν ως έναν βαθμό αυστηρά μελετημένος, με τους περισσότερους εκ των διαφωνούντων (πέραν των δύο έτερων υποψηφίων και τριών-τεσσάρων εξαιρέσεων) να εκτοπίζονται στο τέλος του καταλόγου – ένας εξ αυτών ήταν και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος όμως επέλεξε να φύγει το απόγευμα, όταν φάνηκε πως η φωτιά που ξεκίνησε στην περιφέρειά του, την Ανατολική Αττική, θα συνέχιζε ανεξέλεγκτη. Η γκρίνια για τον κατάλογο, πάντως, ήταν κατεξοχήν θέμα γυναικείο – ήταν ελάχιστες αυτές οι γυναίκες που τελικά έφτασαν στο βήμα, παρότι ήταν αρκετές εκείνες, όπως η Κατερίνα Μπατζελή, που είχαν δηλώσει την πρόθεση να μιλήσουν.

Οι συσχετισμοί

Ο Ανδρουλάκης αποχώρησε σχετικά νωρίς από τη συζήτηση, ωστόσο τόσο ο Παύλος Γερουλάνος όσο και ο Χάρης Δούκας μπαινόβγαιναν στην αίθουσα μέχρι αργά το βράδυ, κρατώντας σημειώσεις και συζητώντας με τα στελέχη. Η αίθουσα, σε κάθε περίπτωση, δεν τους ανήκε, με τους συσχετισμούς που ήταν γνωστοί από πριν (δηλαδή πως η πλειοψηφία ανήκει στην ηγεσία) να επιβεβαιώνονται και στην πράξη. Τα μεγαλύτερα χειροκροτήματα για την ηγεσία, αλλά και για κάθε ομιλητή από την Κρήτη που πήρε τον λόγο, τα έδωσε μια ομάδα που καθόταν πίσω αριστερά – δείχνοντας, με τον τρόπο αυτόν, και τα στηρίγματα που έχει ο Ανδρουλάκης στο νησί. Από αρκετά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη των πρώτων σειρών, από την άλλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έτυχε της ίδιας θερμής υποδοχής – κάτι που ωστόσο δεν γινόταν ηχητικά εμφανές λόγω του συνθήματος που συνόδευσε την ομιλία του: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με τον Νίκο αρχηγό».

Related posts

Η Αρχή παρακάμπτει το πόρισμα του υπουργείου για τα e-mail

admin

Αγώνας δρόμου για την επιστολική ψήφο

admin

Ρωσία: Η προειδοποίηση της Ζαχάροβα στην Αθήνα για τα όπλα στην Ουκρανία

admin

Μητσοτάκης: Η ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο «Δημογραφικό 2023 – Ωρα για δράση»

admin

25η Μαρτίου: Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Φλώρου

admin

Ανδρουλάκης: Καταθέτω πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης – Να μπει τέλος στην ασυδοσία Μητσοτάκη

admin

Στη Γαύδο για τα Θεοφάνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

admin

Ελληνοτουρκικά: Πόσο θα τραβήξει το σχοινί ο Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

admin