Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η πολιτική ευθύνη και αφορά τον Μητσοτάκη» – Ηλιόπουλος για κοινούς στόχους ΕΥΠ – Predator

Βολές στην κυβέρνηση για την αποκάλυψη της ύπαρξης των κοινών στόχων μεταξύ ΕΥΠ και Predator εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Αριστερά Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως σημειώνει σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στο Χ, «η ύπαρξη 27 κοινών στόχων μεταξύ ΕΥΠ και Predator τεκμηριώνει την ύπαρξη ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων. Η πολιτική ευθύνη είναι ξεκάθαρη και αφορά τον Κ. Μητσοτάκη».

Κατά τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Αριστεράς «η κυβέρνηση συνεχίζει να διεκδικεί το προνόμιο της μη ευθύνης ακόμα και για εγκληματικές ενέργειες».

Σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξε το πρωθυπουργικό γραφείο

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα η αποκάλυψη που εκ των πραγμάτων δείχνει ότι οι παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και οι παρακολουθήσεις με το παράνομο λογισμικό Predator είχαν κοινό κέντρο, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξε το πρωθυπουργικό γραφείο σε αυτή την υπόθεση, δεδομένης και της άμεσης υπαγωγής της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του inside story ο έλεγχος των δύο πραγματογνωμόνων και του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση έδειξε ότι από τα αυτά τα 87 πρόσωπα στα κινητά των οποίων έγινε απόπειρα εγκατάστασης παράνομου λογισμικού Predator, για τα 27 είχε εκδοθεί τουλάχιστον μία διάταξη άρσης του απορρήτου τους από την ΕΥΠ. Δηλαδή, έναν στους τρεις στόχους του Predator τον άκουγε και επισήμως η ΕΥΠ – κάποιους για διάστημα δύο ολόκληρων ετών, για λόγους «εθνικής ασφάλειας». Από αυτούς τους 27, τους 22 τους άκουγαν νομότυπα το ίδιο διάστημα ή κοντινό με αυτό της απόπειρας μόλυνσής τους με Predator.

Μέσα στους κοινούς στόχους νόμιμης και παράνομης παρακολούθησης συγκαταλέγονται υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ, δημοσιογράφοι, ένας εφοριακός, ένας εισαγγελίας, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της Αστυνομίας και ένα υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος.

Related posts

Μητσοτάκης στο MEGA: Η σχέση του με τα παιδιά και οι… πρόβες ομιλίας

admin

Τούρκος αναλυτής: Μετά τον Tayfun να αποκτήσουμε και πυρηνικές κεφαλές

admin

Κόντρα Γεωργιάδη και ΚΚΕ στη Βουλή: «Η απεργία απέτυχε – Είσαι υπουργός νούμερο»

admin

Τουρκία: Ο Ερντογάν απειλεί έμμεσα την Αθήνα με πόλεμο

admin

Τετ α τετ Γεραπετρίτη στα Σκόπια με τη Σιλιάνοφσκα

admin

Ηχηρή απάντηση έδωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε Τούρκο βουλευτή

admin

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσε» η θέση και πάει βουλεύτρια η Πόπη Τσαπανίδου (με τις ευχές του Αλέξη)

admin

Αλέξης Τσίπρας: Στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών πριν χάσει την αξιοπιστία της

admin

Θεοδωρικάκος: Καταγγελία κατά της Τουρκίας στην αρμόδια Επίτροπο και τους «27» για τους 92 γυμνούς μετανάστες

admin