Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μαραθώνια συνεδρίαση και το ραντεβού της επόμενης Κυριακής

Δεν είναι πως δεν υπήρχαν χαμόγελα – και πριν, αλλά και μετά τη συνεδρίαση. Ηταν οι σημειωτικές αλλαγές που έκαναν τη διαφορά και μπορούσε κανείς να καταλάβει πόσο κρίσιμη ήταν η συζήτηση που διεξαγόταν χθες στο ισόγειο της Χαριλάου Τρικούπη: οι δημοσιογράφοι, που είχαν στήσει καραούλι στην καφετέρια του απέναντι πεζοδρομίου, δεν επιτρεπόταν να προσεγγίσουν την εξώπορτα των γραφείων του ΠΑΣΟΚ – σε αντίθεση με τις άλλες φορές, μόνο οι κάμερες επετράπη να μπουν μέσα για κάποια εισαγωγικά πλάνα. Παρότι στη θέση δίπλα στον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη παραδοσιακά κάθεται ο γραμματέας του κόμματος, αυτή τη φορά βρισκόταν ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας – ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επέλεξε να κάτσει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και δεν πήρε τον λόγο, «δείχνοντας» και για το δικό του μέλλον, μετά την έβδομη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο που θεωρήθηκε πως αντικατοπτρίζει και τη δυσαρέσκεια προς την ηγεσία, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου.

Τα διαλείμματα για τσιγάρο των περίπου 60 στελεχών από το ΠΣ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν πολλά στις περίπου 9 ώρες που διήρκεσε η συνεδρίαση – με πρώτους και καλύτερους την Τόνια Αντωνίου, τη Χριστίνα Σταρακά και τον Τάσο Νικολαΐδη. Κάποιοι έκαναν και διάλειμμα για φαγητό, ενώ ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας εκμεταλλεύτηκε μια ξαφνική πείνα του συναδέλφου του Γιώργου Μουλκιώτη και έκανε λίγη πλάκα με τους παριστάμενους περιμένοντας να ετοιμαστεί η παραγγελία τους. Το κακό με το να βρίσκονται τα γραφεία ενός κόμματος στο κέντρο της Αθήνας είναι πως, στα μέσα Ιουνίου, η ζέστη ήταν αφόρητη – και για τα στελέχη που μπαινόβγαιναν και για όλους τους υπόλοιπους.

Το καλό είναι πως η κίνηση σταματούσε για να χαζέψει τις κάμερες, ενώ οι τουρίστες που περνούσαν για να φτάσουν στα Airbnb των Εξαρχείων ρωτούσαν τους παριστάμενους τι συμβαίνει στο κτίριο με την πράσινη πρόσοψη.

Ραντεβού την επόμενη Κυριακή

Ο ήλιος είχε δύσει όταν η συνεδρίαση τελείωσε και τα στελέχη εξαφανίστηκαν από την είσοδο, λες και κάποιος τα χτύπησε με ρεύμα – ο ίδιος ο Ανδρουλάκης, αν και χαμογελαστός, μπήκε με γρήγορο βήμα στο αυτοκίνητο που τον περίμενε, χωρίς να πει πολλές κουβέντες εκτός της αίθουσας. Οι υπόλοιποι έδιναν ραντεβού, αρκετά κουρασμένοι, για την επόμενη Κυριακή – σχεδόν αυτονόητα, στα στρατόπεδα των διάφορων πλευρών έγιναν και θα γίνουν τις μέρες που έρχονται οι σχετικές συσκέψεις για τον απολογισμό της συνεδρίασης, αλλά και για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

Related posts

Με το βλέμμα στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

ΠΑΣΟΚ: Το «επιτελικό» κράτος Μητσοτάκη κράτησε στο σκοτάδι τρία νησιά των Κυκλάδων τον Δεκαπενταύγουστο

admin

Τουρκία: Εκτός ελέγχου ο Τσελίκ – Βάζει στο στόχαστρο Μητσοτάκη και Δένδια

admin

Αυτά είναι τα αιτήματα των αγροτών της Λάρισας στον Μητσοτάκη

admin

Εμφύλιος για τις συνεργασίες

admin

Ελληνοτουρκικά: Τι να περιμένουμε από τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν

admin

Ασκήσεις γαλάζιας αποσυμπίεσης

admin

Κεντροαριστερά: Τι σκέπτονται όλοι αλλά κανένας δεν λέει δημόσια

admin

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει… φωτιά

admin