Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα δηλώνει αντίθετη στην αύξηση των δασμών, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εταιρειών μας

“Η κυβέρνηση της Κίνας αντιτίθεται σθεναρά στις αυξήσεις των δασμών των ΗΠΑ στις κινεζικές εισαγωγές”, τόνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου της χώρας το Σάββατο, καλώντας τις ΗΠΑ να διορθώσουν αμέσως τις “αδικίες” τους και να άρουν όλους τους δασμούς που επέβαλαν στα κινεζικά προϊόντα.

“Η Κίνα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών”, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση που αποτελεί την πρώτη αντίδραση του Πεκίνου στις επίσημες και με αναλυτικές λεπτομέρειες ανακοινώσεις για την αύξηση των τελωνειακών δασμών στα κινεζικά προϊόντα “στρατηγικών” τομέων τις οποίες έδωσε χτες Παρασκευή η κυβέρνηση Μπάιντεν. 

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση των αμερικανικών δασμών για τα κινέζικα προϊόντα για στρατηγικούς τομείς είχε ανακοινωθεί πρώτη φορά από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον περασμένο Μάιο αλλά πλέον το θέμα είναι ένα από αυτά που κυριαρχούν στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Το νέο δασμολογικό καθεστώς που περιλαμβάνει και την αύξηση των δασμών κατά 100% για τα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα τεθεί  σε εφαρμογή στις 27 Σεπτεμβρίου.

Για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων οι δασμοί θα φτάσουν το 25% και για τις ηλιακές κυψέλες το 50%. Κατά 50% θα αυξηθούν οι δασμοί και για τους ημιαγωγούς, από 1ης Ιανουαρίου 2025.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, σκοπεύει, εφόσον εκλεγεί, να αυξήσει ξανά τους δασμούς κατά 10-20% σε προϊόντα που εισάγονται από ορισμένες χώρες. Στην ντιμπέιτ τους, την περασμένη Τρίτη, η αντίπαλός του Κάμαλα Χάρις είπε ότι αυτός θα είναι ένας “φόρος κατανάλωσης” που σε τελική ανάλυση θα κληθούν να τον πληρώσουν οι Αμερικανοί καταναλωτές ενώ τον κατηγόρησε ότι όταν ήταν πρόεδρος ξεκίνησε “οικονομικούς πολέμους” με την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τραμπ όντως ξεκίνησε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και επέβαλε πρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα. Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν διατήρησε, σε μεγάλο βαθμό, αυτούς τους δασμούς.

Related posts

Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ: Αναμένουμε την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης για τη συμφωνία ομήρων

admin

ΗΠΑ: Συλλαμβάνεται ξανά πρώην πληροφοριοδότης του FBI – Είπε ψέματα για τον Χάντερ Μπάιντεν και τον πατέρα του, τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν

admin

BNP Paribas: Μικρή πτώση στα τριμηνιαία κέρδη, αυξήθηκαν τα έσοδα

admin

Η Heineken ολοκλήρωσε την έξοδό της από τη Ρωσία

admin

Σερβία: Διαδηλωτές στο Βελιγράδι ζητούν την επανάληψη των εκλογών στην πρωτεύουσα

admin

Κάμαλα Χάρις: Η λέξη “τραγικό” δεν περιγράφει καν το πολύνεκρο ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

admin

Ιταλία: Ο πρώην πρωθυπουργός Αμάτο κατηγορεί Γαλλία – ΗΠΑ για την αεροπορική τραγωδία στην Ούστικα

admin

Αυξάνονται οι ενδείξεις για επικείμενη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης

admin

Χαμάς: Καμία συζήτηση για την τύχη των ομήρων στρατιωτών του Ισραήλ μέχρι να σταματήσει την “επιθετικότητα”

admin