Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από το γκολφ κλαμπ του Τραμπ στη Φλόριντα – Δεν κινδύνευσε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 00:09, 16.09.2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι “σώος και αβλαβής” μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν την Κυριακή σε κοντινή απόσταση από εκεί όπου βρισκόταν, ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας, δύο μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, είναι “σώος και αβλαβής μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά του”, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Στίβεν Τσουνγκ, προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή”.

Ο εκπρόσωπος του Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Reuters να κάνει κάποιο σχόλιο. Ούτε ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Σερίφη του Παλμ Μπιτς ανταποκρίθηκε στο αίτημα του πρακτορείου να σχολιάσει το περιστατικό.

Το Associated Press ανέφερε ότι οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ άνοιξαν πυρ όταν είδαν ένα άτομο με όπλο κοντά στο γκολφ κλαμπ του πρώην Αμερικανού προέδρου, επικαλούμενο δύο μη κατονομαζόμενες πηγές των αρχών επιβολής του νόμου, προσθέτοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα το δημοσίευμα, το οποίο ανέφερε ακόμη ότι ο ύποπτος διέφυγε με ένα SUV αλλά τελικά συνελήφθη σε άλλη κομητεία. Το CNN ανέφερε ότι ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν δήλωσε ότι η υπηρεσία του συνέλαβε τον ύποπτο που αναζητούσε η κομητεία Παλμ Μπιτς.

Οι μυστικές υπηρεσίες μέχρι στιγμής έχουν αναφέρει μόνο ότι ερευνούν το περιστατικό. 

Το FBI ανακοίνωσε επίσης ότι ερευνά μια “φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ”. 

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ σε ηλεκτρονικό μήνυμά του, που είδε το Reuters, προς τους δωρητές στην προεκλογική εκστρατεία του ανέφερε ότι “σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή μου, αλλά πριν αρχίσουν οι φήμες και χαθεί ο έλεγχος, θα ήθελα να ακούσετε πρώτα αυτό: Είμαι ασφαλής και καλά”.

Η New York Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ανέφερε νωρίτερα ότι δύο άτομα αντάλλαξαν πυρά έξω από το γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα. Πηγές τόνισαν ότι η ζωή του Τραμπ δεν μπήκε σε καμία στιγμή σε κίνδυνο”, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο γιός του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, σε ανάρτησή του στην πλατόφρμα Χ έγραψε, επικαλούμενος τις αρχές επιβολής του νόμου, ότι εντοπίστηκε ένα αυτόματο πυροβόλο AK-47 στους θάμνους και ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος. Ωστόσο, το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει προς το παρόν τον ισχυρισμό του.

Ο Τραμπ τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

--Reuters

Related posts

Ολλανδία: Συγκρούσεις στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ για την Παλαιστίνη

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: 9 νεκροί στην Πόκροβσκ από ρωσική επίθεση

admin

Ιράκ: Επιθέσεις κατά δύο βάσεων των ΗΠΑ και αμερικανοϊρανικής περιπόλου

admin

Ο Νετανιάχου αποδοκίμασε τις ρωσικές δηλώσεις για το Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη – Τι ζήτησε από τον Πούτιν σε επικοινωνία τους

admin

Ο Πούτιν σκότωσε τον Πριγκόζιν, δηλώνει ο Ζελένσκι

admin

Τραμπ και Χάρις ακονίζουν τα μαχαίρια τους εν όψει του αποψινού debate

admin

Η Ρωσία σχεδιάζει να ενισχύσει τις πωλήσεις LNG και το εμπόριο με την Κίνα

admin

COP28: Η Ρωσία ζητεί να αποφευχθεί μια “χαοτική” έξοδος από τα ορυκτά καύσιμα

admin

BBC: “Αδύνατον να γίνει η συνάντηση μετά τα σχόλια Μητσοτάκη για τα Ελγίνεια” λένε πηγές Συντηρητικών

admin