Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει πως δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση πριν την απόπειρα δολοφονίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, Σάββατο, ότι κανείς δεν τον προειδοποίησε για το αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα προτού ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανέβει στη σκηνή για να εκφωνήσει ομιλία σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια όπου ένας επίδοξος δολοφόνος τον πυροβόλησε στο αφτί.

“Κανείς δεν το ανέφερε, κανείς δεν είπε ότι υπήρχε πρόβλημα. Θα περίμενα για 15 (λεπτά), θα μπορούσαν να πουν να περιμένουμε για 15 λεπτά, 20 λεπτά, 5 λεπτά, οτιδήποτε. Κανείς δεν μίλησε”, είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

“Νομίζω πως αυτό ήταν λάθος”, πρόσθεσε. “Πώς ανέβηκε κάποιος σε εκείνη τη στέγη; Και γιατί δεν αναφέρθηκε;”

Η Washington Post ανέφερε το Σάββατο πως ανώτατοι αξιωματούχοι της Secret Service των ΗΠΑ είχαν απορρίψει κατ’ επανάληψη αιτήματα από την ομάδα ασφαλείας του Τραμπ για περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό σε εκδηλώσεις πριν από την απόπειρα δολοφονίας στις 13 Ιουλίου.

Η υπηρεσία, που έχει την ευθύνη για την προστασία του Τραμπ, αρνήθηκε τα αιτήματα αυτά λέγοντας μερικές φορές πως είχε έλλειψη πόρων, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Ο εκπρόσωπος της Secret Service Άντονι Γκουλιέλμι έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι η υπηρεσία απέρριψε αιτήματα της ομάδας του Τραμπ για περισσότερους πόρους ασφαλείας.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το πρακτορείο Reuters ο Γκουλιέλμι ανέφερε σήμερα: “Σε μερικές περιπτώσεις όπου δεν παρασχέθηκαν ειδικές εξειδικευμένες μονάδες ή πόροι της Secret Service, η υπηρεσία έκανε τροποποιήσεις προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του προστατευόμενου προσώπου”.

“Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση κρατικών ή τοπικών εταίρων προκειμένου να παράσχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες ή αλλιώς προσδιορισμό εναλλακτικών προκειμένου να μειωθεί η δημόσια έκθεση του προστατευόμενου προσώπου”, πρόσθεσε ο Γκουλιέλμι.

Η διευθύντρια της Secret Service Κίμπερλι Τσιτλ αναμένεται να καταθέσει σε ακρόαση της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 22 Ιουλίου σε σχέση με το συμβάν με τους πυροβολισμούς.


 

Related posts

Το Ισραήλ παραδέχθηκε την ευθύνη του για τον θάνατο 7 μελών αμερικανικής ΜΚΟ στη Γάζα

admin

Γερμανία: Κορυφώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις με το συλλαλητήριο στο Βερολίνο – Αμετακίνητη η κυβέρνηση

admin

Βουλγαρία: Εγχώριοι επενδυτές ελέγχουν σχεδόν το 70% της βιομηχανίας των ΑΠΕ στη χώρα

admin

Ρωσία: Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από έκρηξη στην ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη

admin

Νεπάλ: Τουλάχιστον 128 νεκροί από τον σεισμό των 6,4 βαθμών

admin

Ερντογάν σε Ισραήλ: Να “σταματήσει αυτή την τρέλα”, να “τερματίσει τις επιθέσεις” στη Λωρίδα της Γάζας

admin

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διόρισε την Πένι Πρίτζκερ εκπρόσωπο για την οικονομική ανάκαμψη της Ουκρανίας

admin

Νιγηρία: Τουλάχιστον 55 νεκροί σε δύο επιθέσεις στην κεντρική πολιτεία του Οροπεδίου

admin

Ρωσία: Ο “θείος Ζένια”, “πατέρας”, “αδελφός” – Υποστηρικτές της Wagner νιώθουν “ορφανοί” μετά τον θανάτου του Πριγκόζιν

admin