Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να ερευνήσουν Shein και Temu για «θανατηφόρα» βρεφικά προϊόντα

Η Shein και η Temu, δύο κινεζικοί κολοσσοί του ηλεκτρονικού εμπορίου, αποτελούν στόχο προτεινόμενης έρευνας από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πώληση «θανατηφόρων προϊόντων για μωρά και νήπια».


Όπως μεταδίδει το CNNbusiness, oι δύο επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων ανέφεραν σε ανοιχτή επιστολή την Τετάρτη ότι θέλουν το προσωπικό της Επιτροπής να εξετάσει εάν οι δύο εταιρείες συμμορφώνονται με τους αμερικανικούς κανονισμούς ασφαλείας.





Επισημαίνοντας «πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης» ότι επικίνδυνα προϊόντα που πωλούνται για παιδιά είναι εύκολο να βρεθούν στους εν λόγω ιστότοπους, οι επίτροποι της CPSC Peter Feldman και Douglas Dziak δήλωσαν ότι θέλουν να «κατανοήσουν καλύτερα αυτές τις εταιρείες, ιδίως την εστίασή τους σε αποστολές χαμηλής αξίας απευθείας στον καταναλωτή».


Μια ιδιαίτερη ανησυχία για την Επιτροπή είναι η χρήση από τις εταιρείες του «de minmis», ενός κανόνα που απαλλάσσει τις αποστολές αξίας 800 δολαρίων ή λιγότερο από τους δασμούς. Μεγάλο μέρος των προϊόντων που πωλούνται στη Shein και την Temu είναι φθηνά και κυμαίνονται από έπιπλα έως γρήγορη μόδα.





«Καθώς η Επιτροπή θέτει τις προτεραιότητές της για το επόμενο έτος, αναμένουμε ότι το προσωπικό της υπηρεσίας θα διερευνήσει τους ελέγχους ασφάλειας και συμμόρφωσης των εταιρειών, τις σχέσεις με τρίτους πωλητές και καταναλωτές, καθώς και τυχόν παρουσιάσεις που κάνουν όταν εισάγονται προϊόντα», έγραψαν οι Feldman και Dziak.


Η Shein ανέφερε στο CNN ότι η ασφάλεια των πελατών είναι η «ύψιστη προτεραιότητά μας και επενδύουμε εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των προγραμμάτων συμμόρφωσης». Η Temu δήλωσε ότι «απαιτεί από όλους τους πωλητές στην πλατφόρμα μας να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την ασφάλεια των προϊόντων».





Καθώς οι δύο εταιρείες αυξάνουν τη δημοτικότητά τους, ιδίως στις ΗΠΑ, βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών και καλούνται να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήματα σχετικά όπως το πώς είναι σε θέση να πωλούν αγαθά σε τόσο εντυπωσιακά χαμηλές τιμές, πόσο διαφανείς είναι με το κοινό και πόσα περιβαλλοντικά απόβλητα παράγουν οι επιχειρήσεις τους.


Πέρυσι, μια επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου κατονόμασε τη Shein και την Temu σε μια έκθεση που πρότεινε ότι οι εταιρείες αυτές και άλλες στην Κίνα ενδεχομένως συνδέονται με τη χρήση καταναγκαστικής εργασίας, την εκμετάλλευση εμπορικών κενών, κινδύνους για την ασφάλεια των προϊόντων ή κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.






ΠΗΓΗ:www.--.gr

Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 8,6% αυξήθηκε ο τζίρος στο λιανεμπόριο τον Ιούλιο

admin

Χατζηθεοδοσίου: Ανεπίτρεπτο αυτό που γίνεται με τους λογαριασμούς ρεύματος επαγγελματιών

admin

ΟΑΕΔ: Μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ για ένα χρόνο σε μακροχρόνια άνεργους

admin

Φοιτητική στέγη: Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων στην Αθήνα – Ο ρόλος των Airbnb

admin

Υπουργείο Οικονομικών: Ανοδική αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης σε 2,3% το 2023

admin

Σταϊκούρας: 137.073 αιτήσεις για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ

admin

Χατζηδάκης: Μείωση φόρων σε συνάρτηση με την πάταξη της φοροδιαφυγής

admin

Προσοχή: Εχει γεμίσει η Ελλάδα με νοθευμένα καύσιμα

admin

Ενεργειακή κρίση: Έτοιμο το κυβερνητικό σχέδιο για φθηνότερο ρεύμα – Αύριο οι ανακοινώσεις

admin