Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν αμφίρροπη μάχη Χάρις-Τραμπ σε εθνικό επίπεδο και στην Πενσιλβάνια

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθούν να βρίσκονται στήθος με στήθος λιγότερο από επτά εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, οι οποίες προβλέπουν επίσης αμφίρροπη μάχη στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Στην εθνικής εμβέλειας δημοσκόπηση (11-16 Σεπτεμβρίου), Χάρις και Τραμπ εξασφαλίζουν το 47% των ψήφων μεταξύ 2.437 πιθανών ψηφοφόρων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για τους The New York Times, The Philadelphia Inquirer και το Siena College.

Στην Πενσιλβάνια, μία από τις επτά κρίσιμες για την ψηφοφορία πολιτείες, η Κάμαλα Χάρις διατηρεί προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων απέναντι στον Τραμπ (45% έναντι 46%, με περιθώριο σφάλματος 3,8 ποσοστιαίες μονάδες), σύμφωνα με την δημοσκόπηση των Times.

Δημοσκόπηση της Washington Post δείχνει επίσης αμφίρροπη μάχη στην Πενσιλβάνια, η οποία, μαζί με τις Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάντα, Βόρεια Καρολίνα, Ουισκόνσιν, αναμένεται να κρίνει την έκβαση της ψηφοφορίας των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Στην δημοσκόπηση αυτή (12-16 Σεπτεμβρίου), η Χάρις πιστώνεται με το 48% των ψήφων και ο Τραμπ με το 47%.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων στην δημοσκόπηση της Post δηλώνουν “εξαιρετικά ενεργοποιημένοι” για να ψηφίσουν για την προστασία της αμερικανικής δημοκρατίας. Ομως οι ψηφοφόροι είναι διχασμένοι σχετικά με το ποιος από τους υποψήφιους θα προστατεύσει καλύτερα την δημοκρατία: το 48% επιλέγει την Κάμαλα Χάρις και το 45% τον Τραμπ.

--Reuters

Related posts

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η Αρμενία ζητά έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ λόγω “επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κατάστασης”

admin

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δυο Παλαιστίνιους σε καταυλισμό προσφύγων

admin

Ουκρανία: 10 τραυματίες στο Κίεβο από θραύσματα ρωσικών πυραύλων – Χωρίς ρεύμα 300.000 άνθρωποι στην Οδησσό

admin

ΗΠΑ: Πτώση 8% στις ενάρξεις νέων κατοικιών τον Ιούνιο – Μείωση και στις οικοδομικές άδειες

admin

Μακρόν: “Καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν σημαίνει ισοπέδωση των πάντων στη Γάζα”

admin

ΗΠΑ: Η Β. Κορέα παρέδωσε “πάνω από 1.000 εμπορευματοκιβώτια” στρατιωτικού υλικού στη Ρωσία

admin

Ταϊβάν: Η Κίνα ενισχύει στη στρατιωτική της δύναμη ενόψει εκλογών

admin

Volvo Cars: Βουτιά 54% στα λειτουργικά της κέρδη στο β’ τρίμηνο

admin

Πυρά σε μπαρ στο Μεξικό, 6 νεκροί

admin