Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Ρωσία φαίνεται να προετοιμάζεται για μεγαλύτερη επίθεση στο Χάρκοβο – Δεν υπάρχει συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:21

“Οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Ουκρανία για τη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο, η οποία έχει ενταθεί”, ανέφερε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Λευκός Οίκος σημείωσε ότι “εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να αποκτήσει η Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις”.

“Είναι πιθανό η Ρωσία να πραγματοποιήσει περαιτέρω προόδους τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν αναμένουν σημαντικές εξελίξεις”, τόνισε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, προσθέτοντας ότι “η Ρωσία φαίνεται να προετοιμάζεται για μεγαλύτερη επίθεση στο Χάρκοβο”.

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χερσαία επίθεση με τεθωρακισμένα κατά της περιοχής του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία νωρίς σήμερα, και προήλασαν κατά ένα χιλιόμετρο κοντά στη συνοριακή πόλη Βοβτσάνσκ σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια ζώνη αφαλείας, δήλωσε υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή. Η επίθεση ανοίγει ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο, δύο και πλέον χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή. Οι εχθροπραξίες σε συνοριακές περιοχές στην περιφέρεια του Χαρκόβου συνεχίζονται και το Κίεβο απέστειλε περισσότερες δυνάμεις ως ενισχύσεις, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Ζελένσκι: Σε εξέλιξη “έντονες μάχες” σε “όλη τη γραμμή του μετώπου”

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα το βράδυ ότι “έντονες μάχες” μαίνονται σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα μεγάλης κλίμακας χερσαία επίθεση στη βορειοανατολική Ουκρανία.

“Σημειώνονται έντονες μάχες σε όλη τη γραμμή του μετώπου”, είπε ο Ζελένσκι σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων.

“Συζητήσαμε για αμυντικές ενέργειες και (τρόπους) για να ενισχύσουμε τις θέσεις μας στην περιοχή του Χάρκιβ” (βορειοανατολικά), πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι η Ουκρανία στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή του Χάρκιβ και απαντά στη ρωσική επίθεση με δυνάμεις πυροβολικού και drones.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι το Κίεβο θα απαντήσει στη νέα ρωσική πρόκληση με ισχύ και κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παράσχουν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια.

Γάζα

Όσον αφορά την κατάσταση στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν με ανησυχία την επιχείρηση στη Ράφα και θέλουν να επαναλειτουργήσει αμέσως το μέτωπο της Γάζας. “Η Γάζα χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθεια”.

“Δεν υπάρχει συμφωνία για τους ομήρους. Οι κατ’ιδίαν διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί, αλλά οι ΗΠΑ εργάζονται για να διατηρήσουν τη συμμετοχή και των δύο πλευρών. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το χάσμα στη συμφωνία για τους ομήρους μπορεί να ξεπεραστεί”, πρόσθεσε ακόμη ο Κίρμπι.

Related posts

Μακρόν: “Καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν σημαίνει ισοπέδωση των πάντων στη Γάζα”

admin

Νιγηρία: Κατάρρευση κτιρίων σε υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο – Τουλάχιστον έξι νεκροί

admin

Ιταλία: Άνδρας της οικονομικής αστυνομίας παρακολουθούσε πάνω από 300 πολιτικούς, αθλητές και ανθρώπους του θεάματος

admin

Η συστηματική χρήση βασανιστηρίων στην Αίγυπτο “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”

admin

Γερμανία: Πράσινο φως για νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς

admin

Kashkari (Fed) για τις αυξήσεις επιτοκίων: Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι τελειώσαμε

admin

Ρωσία – Νότιος Καύκασος: Δεν συμβάλλουν στην σταθερότητα οι προσπάθειες επέκτασης της παρουσίας του NATO

admin

Ο Ιμάμογλου χαρακτηρίζει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση καθώς ο Ερντογάν πασχίζει για τη “γενοκτονία του Ισραήλ”

admin

Η Ιταλία ζήτησε εξηγήσεις από τη Ρωσία για την εθνικοποίηση της Ariston

admin