Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απειλή για τη δημοκρατία χαρακτηρίσει τον Τραμπ κι ο πρώην αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Ντ. Τσέινι

Ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός και πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα καταψηφίσει τον υποψήφιο του κόμματός του Ντόναλντ Τραμπ, επιλέγοντας τη νυν αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις, αντ΄ αυτού.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπους, εξέδωσε μάλιστα μια πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά του Τραμπ στην οποία αναφέρει: “Ποτέ δεν υπήρξε άτομο που να αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία μας από τον Ντόναλντ Τραμπ σήμερα”. Ο Τραμπ προσπάθησε να κλέψει τις τελευταίες εκλογές χρησιμοποιώντας ψέματα και βία για να παραμείνει στην εξουσία αφού οι ψηφοφόροι τον απέρριψαν. Δεν μπορεί ποτέ να του εμπιστευτεί ξανά την εξουσία. Ως πολίτες, ο καθένας μας έχει καθήκον να βάλει τη χώρα πάνω από τον κομματικό χαρακτήρα για να υπερασπιστεί το σύνταγμά μας. Γι’ αυτό θα ψηφίσω την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις”.

Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις, χαιρέτισε τις παρατηρήσεις του Ντικ Τσέινι. 

“Η αντιπρόεδρος είναι περήφανη που έχει την υποστήριξη του αντιπροέδρου Τσένι και σέβεται βαθύτατα το θάρρος του να βάλει τη χώρα πάνω από το κόμμα”, δήλωσε η πρόεδρος της εκστρατείας Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον.

Ο Τσέινι προστίθεται σε μια αυξανόμενη λίστα Ρεπουμπλικανών πολιτικών που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις και ανησυχία για την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ. 

Η κόρη του και πρώην βουλευτής των Ρεπουμπλικανών Λιζ Τσένι, είχε δηλώσει νωρίτερα πει σε ακροατήριο στο Τέξας νωρίτερα ότι ο πατέρας της σχεδίαζε να στηρίξει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και ότι και η ίδια θα υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις. 





Η Λιζ Τσέινι, πρώην μέλος του Κογκρέσου, συγκαταλέγεται στους σκληρότερους αντιπάλους του κ. Τραμπ στο κόμμα της —κι όχι μόνο—, και η σύγκρουση ανάμεσά τους έφθασε στην κορύφωση την περίοδο που διετέλεσε μέλος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο από οπαδούς του τότε προέδρου με σκοπό να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου του 2020Η Λιζ Τσέινι υπηρέτησε στην επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των ταραχών στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου και ήταν μία από τους 10 Ρεπουμπλικάνους που ψήφισαν υπέρ της παραπομπή του πρώην προέδρου Τραμπ στο δικαστήριο.

Απαντώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση κατά του Ντικ Τσέινι αποκαλώντας “άσχετο RINO” – ένα αρκτικόλεξο που σημαίνει “Ρεπουμπλικανός μόνο στο όνομα” και “βασιλιά των ατελείωτων, παράλογων πολέμων” – αναφερόμενος στον ρόλο του στον πόλεμο του Ιράκ.

Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως ο κ. Τραμπ και η κυρία Χάρις βρίσκονται σε πολύ αμφίρροπη κούρσα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, μερικές ημέρες προτού αναμετρηθούν σε πολυαναμενόμενη τηλεμαχία την ερχόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από -, BBC

Related posts

Διώρυγα του Σουέζ: Η Αίγυπτος μελετά την επέκταση της υδάτινης οδού

admin

Οι ΗΠΑ ανησυχούν έντονα για την απειλή επιδείνωσης της κατάστασης στο Μάλι

admin

Γερμανία: Διαδηλώσεις στο Μαγδεβούργο κατά του συνεδρίου του AfD

admin

ΗΠΑ: Απόλυτη σταθερότητα στα επιδόματα ανεργίας

admin

Αίγυπτος και Ιορδανία καταδικάζουν τη “συλλογική τιμωρία” των Παλαιστινίων

admin

Υεμένη: 13 άνθρωποι πνίγηκαν και 14 άλλοι αγνοούνται μετά το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά της Τάιζ

admin

Η Ρωσία λέει ότι έπληξε βάση “ξένων μισθοφόρων” στη Ζαπορίζια

admin

Ολλανδία: Δύο τραυματίες από περιστατικό με πυροβολισμούς στο Ρότερνταμ

admin

Συρία: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε θέσεις του συριακού στρατού στο Ντέιρ αλ Ζορ

admin