Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: “Ο ουκρανικός στρατός εξοντώνει τα ρωσικά στρατεύματα στο Χάρκοβο”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε σήμερα ότι ο ουκρανικός στρατός έχει πετύχει “απτά αποτελέσματα” στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), η οποία δέχεται δριμεία ρωσική επίθεση από τις 10 Μαΐου.

“Στην περιφέρεια του Χαρκόβου, οι δυνάμεις μας εξοντώνουν τους κατακτητές, τα αποτελέσματα είναι απτά”, είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε απόψε.

Από την έναρξη της σφοδρής επίθεσής τους, οι εισβολείς κατέλαβαν αρκετές τοποθεσίες σε αυτήν την ουκρανική περιφέρεια που συνορεύει με τη Ρωσία, υποχρεώνοντας το Κίεβο να στείλει εσπευσμένα ενισχύσεις.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι εκτιμούσε ότι ενδεχομένως να ήταν το “πρώτο κύμα” μιας ευρύτερης επίθεσης για την κατάληψη του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης μετά την πρωτεύουσα Κίεβο.

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι στόχος της Μόσχας ήταν να δημιουργήσει μια “ζώνη ασφαλείας” σε ουκρανικό έδαφος για να αποτρέψει τα πλήγματα σε παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας.

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε σήμερα ότι “οι μάχες συνεχίζονται στα βόρεια της πόλης Βοβτσάνσκ και στην περιοχή Σταρίτσια” του Χαρκόβου, αλλά “η κατάσταση είναι υπό έλεγχο”.

Στο αποψινό του μήνυμα, ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι μαίνονται μάχες στην περιφέρεια Ντονέτσκ, κατονομάζοντας τις περιοχές Κραματόρσκ και Κουράκοβο.

Σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο, ο ρωσικός στρατός επιχείρησε ανεπιτυχώς το τελευταίο 24ωρο να προκαλέσει ρήγματα στην ουκρανική άμυνα. “Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, αλλά υπό έλεγχο”, διαβεβαίωσε.

Related posts

ΠΟΥ: Επανήλθε μερικώς σε λειτουργία το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας

admin

Καναδάς: Χιλιάδες απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους εξαιτίας πυρκαγιών

admin

ΗΠΑ: Το Ισραήλ θα πρέπει να αφήσει τον επικεφαλής της UNRWA να εισέλθει στη Γάζα

admin

Η Ολλανδία ετοιμάζει 18 F-16 για να τα παραδώσει στην Ουκρανία

admin

Ν. Χριστοδουλίδης: Είμαι έτοιμος για συνάντηση με τον Ε. Τατάρ ακόμη και αύριο

admin

Ίλβα Γιόχανσον: Η επιλεκτική μετανάστευση μπορεί να μετριάσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού σε κάποια κράτη μέλη της ΕΕ

admin

Σεισμός στο Μαρόκο: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες – 2.681 οι νεκροί, πάνω από 2.500 τραυματίες

admin

Ο ΟΗΕ ζητά “απρόσκοπτη πρόσβαση” στο Σουδάν για να αποφευχθεί ο λιμός

admin

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθετεί ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

admin