Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευρώπη Ασφαλιστική: Ο Δημήτρης Κλώνης εκλέχθηκε αντιπρόεδρος

Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική» αποφασίστηκε η εκλογή κ. Δημήτρη Κλώνη, ανώτατου στελέχους του Ομίλου INTRACOM, ως Α’ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΡΩΠΗΣ Ασφαλιστικής και της κ. Εύας Λαμπρινούδη, έμπειρο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς ως Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Δ. Κλώνης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (M.Sc & Ph.D. in Economics) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει τιμηθεί με εκπαιδευτικά βραβεία και υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), την Τράπεζα της Ελλάδος και το Κοινωφελές Ίδρυμα “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης”. Εργάσθηκε ως Οικονομολόγος στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος έως το Μάρτιο 1994 και ως καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Deree College (1987-1997). Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Δήμου Αθηναίων (1990-1992).

O κ. Δ. Κλώνης εντάχθηκε στον Όμιλο INTRACOM το 1994 και συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας από το 1995. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής (1994-2004), Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής αναλαμβάνοντας το Εταιρικό Κέντρο (Ιανουάριος 2005-2006), Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Ομίλου (2006-2011) καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (2011-2013).

Από τον Ιανουάριο 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο 2018 κατείχε τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. όλων των εταιριών του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS (INTRACOM HOLDINGS, INTRASOFT INTERNATIONAL, INTRAKAT, INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS/IDE, HELLAS ONLINE) και παράλληλα συμμετείχε στο Δ.Σ. της INTRALOT (1995-2020). Από τον Ιούλιο 2016 έως τον Δεκέμβριο 2018 ήταν επιπλέον και ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS. Από τον Δεκέμβριο 2018, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS έως και τον Δεκέμβριο 2022.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της INTRACOM σε επενδυτική πλέον Εταιρεία, από τον Ιανουάριο 2023, ο κ. Κλώνης είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της INTRACOM HOLDINGS και Πρόεδρος του Δ.Σ. της νεοσυσταθείσας INTRACOM PROPERTIES, παραμένοντας Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε. από το 1999.

H κα Ε. Λαμπρινούδη είναι ένα από τα πιο έμπειρα και καταξιώμενα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς έχει διατελέσει από τον Ιανουάριο του 1984 έως και τον Μάρτιο του 2024 Director of Non-Life Business (Underwriting & Claims) στην ασφαλιστική εταιρεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ -ALLIANZ.

Η κα Ε. Λαμπρινούδη είναι πτυχιούχος Management – Business Administration του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree), μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά ενώ έχει εκπαιδευθεί στους Γενικούς Κλάδους Ασφαλίσεων στο Μόναχο, από την διεθνούς φήμης και κύρους αντασφαλιστική εταιρεία Munich Re.

Παράλληλα με την επαγγελματική ασφαλιστική της δραστηριότητα η κα Λαμπρινούδη ασχολείται ενεργά με τα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης. Είναι Μέλος της Επιτροπής Περιουσίας-Μεταφορών-Σκαφών- Τεχνικών Έργων και Μέλος Επιτροπής Αστικής Ευθύνης – CYBER – D&O στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και επί 25 χρόνια εκλέγεται Ταμίας στην Διαχειριστική Επιτροπή στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης.

Στις δραστηριότητες της κας Λαμπρινούδη προστίθεται και η σημαντική διδακτική της εμπειρία καθώς συγκαταλέγεται στους Διδάσκοντες Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Γενικών Ασφαλειών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ).

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, το νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΩΝΗΣ, Α΄ Αντιπρόεδρος / Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ, Β’ Αντιπρόεδρος – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, Μη Εκτελεστικό μέλος
  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΥΒΑΣ, Εκτελεστικό Μέλος / Γενικός Διευθυντής
  • ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, Εκτελεστικό Μέλος / Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών & Λειτουργιών
  • ALBERT BARRY, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΚΝΙΑ, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • ΕΥΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ , Μη Εκτελεστικό Μέλος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική απαρτίζεται από έγκριτους εκπροσώπους της ασφαλιστικής, επιχειρηματικής και νομικής κοινότητας, που έχουν διακριθεί επάξια για το έργο τους και με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους συμβάλλουν καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και κερδοφόρα πορεία της Εταιρίας, στηρίζοντας τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, σε όλες τις καθοριστικές αποφάσεις της Εταιρίας.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπης ασφαλιστικής, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος δήλωσε: «Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική τόσο τον κ. Δημήτρη Κλώνη, ανώτατο στέλεχος του Ομίλου INTRACOM, ο οποίος με τιμά με την παρουσία του συμμετέχοντας στο νέο Δ.Σ. της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής όσο και την κα Εύα Λαμπρινούδη, ένα από τα πλέον αξιόλογα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς.

Είμαι σίγουρος ότι, με την παρουσία τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, και στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο ΙNTRACOM, θα συμβάλουν καθοριστικά στην πρόοδο και ανάπτυξη της εταιρείας ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.»

Related posts

JTI: Αύξησε την παραγωγή 112% στη μονάδα της Ξάνθης

admin

ΙΒΜ-EY Ελλάδος: Κοινή εκδήλωση για την ψηφιακή και βιώσιμη διαχείριση παγίων

admin

Reds: Ο Ευθύμιος Μπουλούτας νέος πρόεδρος του ΔΣ

admin

Διπλασιάστηκαν οι παραγγελίες του BOX το 2022

admin

Εκτίναξη κερδών στα 116 εκατ. ευρώ για τον ΑΔΜΗΕ

admin

Η ESCO Partners εγκαθιστά Zero Feed-In φωτοβολταϊκό σταθμό στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

admin

Ιατρικό Αθηνών: Σύμβουλος Διοίκησης ο Γιώργος Μπουτσιούκος

admin

Profile: Έκδοση 208.651 μετοχών μετά το stock option plan

admin

ΕΤΕ: Ενεργή συμβολή στην ανάδειξη του Δήμου Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

admin