Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωεκλογές 2024: Πόσα χρήματα παίρνουν οι ευρωβουλευτές

Επιδόματα που καλύπτουν τα έξοδα που πραγματοποιούν κατά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων, δικαιούνται εκτός από τον μισθό τους, οι ευρωβουλευτές και τα μέλη των εθνικών κοινοβουλίων.


Οι ευρωβουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου λαμβάνουν επίδομα που ανέρχεται σε 12.800 ευρώ μηνιαίως, μεταξύ του σταθερού μηνιαίου μισθού και της αποζημίωσης για τα γενικά έξοδα.





Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το ποσό αυτό στην πράξη είναι υψηλότερο, διότι προστίθεται σε αυτό η ημερήσια αποζημίωση που λαμβάνουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους όταν είναι παρόντες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Η πάγια μηνιαία αποζημίωση για τους ευρωβουλευτές είναι 10.075,18 ευρώ μικτά και 7.853,18 καθαρά, μετά την αφαίρεση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών της ΕΕ. Ωστόσο, το τελικό καθαρό ποσό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εθνικότητα, καθώς τα κράτη – μέλη ενδέχεται να επιβάλλουν πρόσθετες χρεώσεις.





Σύμφωνα με το Ενιαίο Καταστατικό των Ευρωβουλευτών, οι μισθοί ορίζονται στο 38,5% του βασικού μισθού ενός δικαστή του Δικαστηρίου της ΕΕ. Συνεπώς, λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα 4.950 ευρώ, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, είναι ένα κατ’ αποκοπή ποσό για την κάλυψη των εξόδων ενοικίασης γραφείων στις χώρες που έχουν εκλεγεί, καθώς και εξοπλισμού και προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, είδη γραφείου, κινητά τηλέφωνα και συμβόλαια τηλεφώνου και διαδικτύου.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.--.gr

Related posts

Συντάξεις Ιανουαρίου: Από τη Δευτέρα οι πληρωμές – Τι αλλάζει στις ημερομηνίες

admin

Υποχώρησε κατά 5% η τιμή του πετρελαίου

admin

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Τέλος χρόνου για τα voucher της ΕΕΤΑΑ – Τα εισοδηματικά κριτήρια

admin

Εξοικονομώ 2021: Οι σημαντικότερες διαφορές με τα προηγούμενα προγράμματα, πότε ανοίγει η πλατφόρμα

admin

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Σε 30.000 δικαιούχους η τελευταία δόση

admin

Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν

admin

Εκκρεμείς συντάξεις: Πιάνουν δουλειά πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές

admin

Επιδόματα – ΟΠΕΚΑ: Πότε χορηγείται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση

admin

Ποιοι ωφελούνται, ποιοι επιβαρύνονται και τι ισχύει σε άλλες χώρες – 16 ερωταπαντήσεις για το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής

admin