Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επταετές ομολογιακό 300 εκατ. ευρώ εξέδωσε η ΑΒΑΞ

Η ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε., θυγατρική της ΑΒΑΞ ΑΕ κατά 100%, ανακοινώνει με ικανοποίηση την επιτυχή έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, διάρκειας 7 ετών.

Η έκδοση καλύφθηκε πλήρως από τις συνεργαζόμενες βασικές τράπεζες του Ομίλου με συντονιστή διοργάνωσης και εκπρόσωπο διαχειριστή την Πειραιώς.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της έκδοσης αυτής επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη και υποστήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις προοπτικές ανάπτυξης της Εταιρίας και του Ομίλου.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου ΑΒΑΞ, με την θυγατρική ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις ΜΑΕ, εταιρία συμμετοχών σε έργα Παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, να αναλαμβάνει η ίδια τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των αναπτυξιακών και επενδυτικών της σχεδίων, με παράλληλη μείωση του δανεισμού της εισηγμένης κατασκευαστικής ΑΒΑΞ ΑΕ, ο οποίος περιορίζεται κυρίως στις ανάγκες για την εκτέλεση των έργων.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ, κος Χρήστος Ιωάννου δηλώνει: «Η επιτυχής έκδοση του ομολογιακού δανείου αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο μας.

Η συμμετοχή των τραπεζών PIRAEUS BANK, ALPHA BANK, NATIONAL BANK OF GREECE, BANK OF CYPRUS και ATTICA BANK αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη τους στην αναπτυξιακή μας πορεία.

Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τους πόρους αυτούς για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους μας και την ελληνική οικονομία μέσω βιώσιμης ανάπτυξης.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τις συμμετέχουσες τράπεζες για την υποστήριξή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης αυτής.»

Related posts

PepsiCo: Πτώση κερδών λόγω αύξησης του κόστους πωλήσεων στη χρήση 2021

admin

Ζανιάς (Eurobank): Η νοοτροπία της αποταμίευσης μπορεί να κάνει τη διαφορά

admin

Epsilon Net: Συμμετοχή 0,57% απέκτησε η TeamSystem

admin

BriQ: Στα €4,6 εκατ. τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το 2022

admin

Διαμετακομιστικός κόμβος για μεταφορά αυτοκινήτων ο Πειραιάς

admin

Sani-Ikos: Αυξάνει 8% τους μισθούς των εργαζομένων του στην Ελλάδα

admin

Κατάστημα στην Πάφο ανοίγει η iStorm

admin

Αλυσίδες ένδυσης ψάχνουν καταστήματα για να μπουν στην Ελλάδα

admin

Δωρεάν 10.000 αεροπορικά εισιτήρια από τη Scoot για τη 10η επέτειό της

admin