Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή – κάλεσμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Αννα Διαμαντοπούλου

Επιστολή – κάλεσμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κάλεσμα στήριξης στους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απηύθυνε η Αννα Διαμαντοπούλου με επιστολή προς όλους τους αυτοδιοικητικούς. Με την οποία τούς καταθέτει τις απόψεις της για ένα κυβερνών ΠΑΣΟΚ «που θα φέρει στην ελληνική κοινωνία την πολιτική με νέους όρους και αξίες» αναδεικνύοντας «την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε κεντρικό μοχλό ανάπτυξης».

«Το όραμά μου για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ, απαιτεί την ενότητα όλων μας, τον σεβασμό και την ανάδειξη των θεσμών ως βασικό πυρήνα της ιδεολογικής και αξιακής μας ταυτότητας και αναλαμβάνω την ευθύνη να το κάνω πράξη μέσα από έναν πολιτισμένο αγώνα που θα κυριαρχεί η ανταλλαγή θέσεων και απόψεων». Ποντάροντας, πάντα, στην ανάδειξη της προσωπικής της διαδρομής, η Διαμαντοπούλου υπενθύμισε ότι ξεκίνησε υπηρετώντας τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ως νομάρχης Καστοριάς.

Χάρης Δούκας

Δεν ξεχνάει τη θέση του στον Δήμο Αθηναίων

Ενα βίντεο με απολογισμό έργων της δημοτικής Αρχής στην Αθήνα ανέβασε χθες ο Χάρης Δούκας, ως προσωπική δήλωση αποτελεσματικότητας αλλά και για να περάσει, φυσικά, το μήνυμα ότι δεν έχει αφήσει πίσω τον δήμο. Κάτι που εξακολουθεί να είναι η βασική κριτική που διατυπώνεται για την υποψηφιότητά του.

Το χθεσινό βίντεό του, λοιπόν, αφορά τις παρεμβάσεις για τους πεζούς στην Αθήνα και καταγράφει ότι «έως τώρα, έχουν ανακατασκευαστεί πεζοδρόμια συνολικής έκτασης 10.720 τ.μ., ασφαλτικά οδοστρώματα 51.000 τ.μ. ενώ πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες παρεμβάσεις για την άρση επικινδυνότητας σε πεζοδρόμια και δρόμους 5.008 τ.μ.».

Θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά, μαζί και με σποτ που θα αφορούν το ΠΑΣΟΚ. Κατά τα λοιπά, ο δήμαρχος σκοπεύει να συνεχίσει να προμοτάρει την πρότασή του για κατάρτιση σχεδίου διάσωσης της Αττικής από το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να το προχωρήσει και ο γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, ο καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος, που ανήκει και στο περιβάλλον του υποψηφίου προέδρου.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ισορροπία πατώντας σε δύο βάρκες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζει το πρόγραμμα ενός πολύ γεμάτου και δύσκολου Σεπτεμβρίου. Κατά τον οποίο θα πρέπει να ισορροπεί συνεχώς σε δύο βάρκες: αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτή του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η δεύτερη βάρκα έχει συνεχείς περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, συναντήσεις για την υποψηφιότητά του και ομιλίες σε μεγάλες πόλεις.

Θα εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση με επίκεντρο όσα είδαμε να αναδεικνύει η θερινή επικαιρότητα, δηλαδή την Πολιτική Προστασία, τις πυρκαγιές στην Αττική, την ακρίβεια, το ΕΣΥ. Οι δύο κρισιμότεροι, ίσως, σταθμοί του μήνα είναι τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ και η ΔΕΘ.

Την 3η Σεπτέμβρη η ομιλία του, πέρα από απολογισμός των 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, θα έχει τη διάσταση ενός συνολικού οράματος για τη χώρα. Ενώ στην Εκθεση της Θεσσαλονίκης στοχεύει να τοποθετηθεί για όλα τα οικονομικά και κοινωνικά θέματα με πιο τεχνοκρατική ατζέντα.

Παύλος Γερουλάνος

Ανταπόκριση από το Σικάγο

Οι φίλοι της υποψηφιότητας του Παύλου Γερουλάνου που βρίσκουν ειδική αξία στις διεθνείς επαφές δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους χθες για την παρουσία του στο προεκλογικό συνέδριο του κόμματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, όπου επιβεβαιώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις.

Μιλώντας από το συνέδριο σε χθεσινές δηλώσεις του (στην ΕΡΤ) ο Γερουλάνος υπερασπίστηκε την προοδευτική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας, ως παραδείγματα, πως «στην ουσία οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ και για τα πανεπιστήμια και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και για άλλα θέματα έγιναν θέμα παρεξηγήσεων και μπρος – πίσω που λέμε, ήταν κυρίως επικοινωνιακές αστοχίες και όχι προβλήματα θέσεων στην πραγματικότητα».

Ερωτηθείς αν είναι υπέρ των συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «καταρχήν πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να βάλουμε και εμείς και οι άλλοι τάξη στο σπίτι τους» λέγοντας ότι είναι λάθος, ωστόσο, να γίνεται σε επίπεδο ηγεσιών αυτή η κουβέντα κι ότι μπορεί να υπάρχουν συνεργασίες σε επίπεδο τοπικό ή επιμελητηρίων κ.λπ. για συγκεκριμένα θέματα.

Μιχάλης Κατρίνης

Δεκανίκια, περιοδείες και υπογραφές

Το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για να αποτελέσει «δεκανίκι» και κυβερνητικό εταίρο προκειμένου να παραμείνει στην κυβέρνηση η ΝΔ, επανέλαβε κατά την ομιλία του στη Ζάκυνθο ο Μιχάλης Κατρίνης, εκτιμώντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει μπει σε μια μη αναστρέψιμη πορεία φθοράς και προφανώς αναζητεί σωσίβια και τεχνικές βοήθειες».

Ο οποίος έστρεψε τα πυρά του προς την κυβέρνηση και για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στην Αττική, σχολιάζοντας ότι «η εικόνα Πρωθυπουργού και υπουργών, αξύριστων και δήθεν ταλαιπωρημένων που δίνουν μάχη με τη φωτιά, για λόγους επικοινωνιακούς, μπορεί κάποια χρόνια πριν να πέρναγε, αλλά πλέον εξοργίζει τους πολίτες».

Τις περιοδείες της συνεχίζει και η Νάντια Γιαννακοπούλου που την Παρασκευή θα βρίσκεται στις Σέρρες. Ενώ ο Γιάννης Κανελλάκης υποστήριξε την κατάργηση της απαίτησης του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ για 5.000 υπογραφές προκειμένου να μπορεί κάποιος να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Related posts

Ερωτηματολόγιο: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

admin

Γαλάζιο σήμα για μετωπική με Ανδρουλάκη

admin

Δημοσκόπηση: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης, χάνει και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλο «αγκάθι» η ακρίβεια

admin

Ξαφνική ρήξη στο Λονδίνο με φόντο τα Γλυπτά

admin

Politico: Ο Μενέντεζ δεσμεύεται να εμποδίσει το σχέδιο πώλησης F-16 στην Τουρκία

admin

Πλεύρης: Την 1η Ιουνίου οι αποφάσεις για τις μάσκες

admin

ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΟΣ

admin

Πολάκης: Κάθε μέρα στην αντιπολίτευση κάναμε έναν συμβιβασμό – Τι είπε για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία

admin

Στήριξη Κασσελάκης σε Πολάκη: «Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ανιδιοτελή παρουσία»

admin