Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επικύρωση στόχων μείωσης CO2 για την Μπάρμπα Στάθης

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, έλαβε επίσημη επικύρωση για τους βραχυπρόθεσμους στόχους της σχετικά με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία “Science Based Targets” (SBTi).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία SBTi είναι μία παγκόσμια κίνηση που ενθαρρύνει τις εταιρείες να αναλαμβάνουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θέτοντας στόχους που βασίζονται στην επιστήμη και συνάδουν με τη Συμφωνία του Παρισιού, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5°C. Συγκεκριμένα, οι στόχοι της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ αφορούν μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλα τα πεδία δραστηριότητας (Scope 1, 2, και 3) και έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το 2030. Ειδικότερα, η εταιρεία δεσμεύεται δημόσια για απαλλαγή από τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και στοχεύει να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 για τα πεδία 1 & 2 κατά 42%, για το πεδίο 3 κατά τουλάχιστον 25% και τις εκπομπές FLAG του πεδίου 3 κατά τουλάχιστον 30 %.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, κ. Νικήτας Ποθουλάκης επεσήμανε:

«Στην ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ο σεβασμός του περιβάλλοντος αποτελεί θεμελιώδη αξία που διατρέχει τη λειτουργία της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όλοι μαζί για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων και η συνεισφορά όλων μας καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική.»

Related posts

«Φόρτωσαν» κέρδη τις τράπεζες της Κύπρου οι ασφαλιστικές θυγατρικές

admin

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Eurobank πιστοποιεί η TÜV Hellas

admin

Πρόγραμμα επιβράβευσης εγκαινιάζει το ΙΑΣΩ

admin

Καθολική Υπηρεσία: 36,7 εκατ. πληρώνουν στον ΟΤΕ οι πάροχοι

admin

Ανατιμήσεις 5,2% από την Coca Cola 3E

admin

Αύξηση εσόδων και κερδών το 2022 για την τεχνολογική DIS

admin

Attica Group: Παρέλαβε το catamaran Aero 2 Highspeed

admin

Αύξηση τζίρου 17,4% το 2021 για τον όμιλο Isomat

admin

Μεγάλο πλοίο μεταφοράς containers υποδέχθηκε το λιμάνι του Πειραιά

admin