Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξασφάλισε χρηματοδότηση €198.000 η FlexThis

Η FlexThis, μια καινοτόμος πλατφόρμα ενοικίασης και πώλησης ποδηλάτων και spin-off της bFlex, ολοκλήρωσε επιτυχώς ένα πρώτο γύρο χρηματοδότησης ύψους €198.000, ο οποίος οργανώθηκε με την στήριξη της Investing for Purpose.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η χρηματοδότηση αυτή περιλαμβάνει τη συμμετοχή των Helidoni Group, CocoMat.bike, Boxo και μιας ομάδας αγγέλων επενδυτών. Σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στην αποστολή της FlexThis να μειώσει τη ρύπανση που σχετίζεται με τις μεταφορές στην Ελλάδα μέσω βιώσιμων λύσεων e-mobility.

Η πλατφόρμα FlexThis επιτρέπει στους πωλητές να προσφέρουν στόλους ποδηλάτων για ενοικίαση, leasing, πωλήσεις και περιηγήσεις με ποδήλατο, παρέχοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διαφοροποιήσουν τις πηγές εσόδων τους και να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Με τη συγκέντρωση ποικίλων υπηρεσιών ποδηλάτων σε μία πλατφόρμα, η FlexThis αναδιαμορφώνει το τοπίο του e-mobility στην Ελλάδα και προωθεί πιο ευέλικτες και βιώσιμες επιλογές μεταφοράς.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη σε καίριες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, η Αίγινα, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, τα Ιωάννινα, η Πάτρα, η Κρήτη και η Ρόδος. H FlexThis, που ιδρύθηκε και διοικείται από τον Robbert van der Μeer, χτίζει πάνω στην επιτυχία της bFlex, της πρώτης υπηρεσίας συνδρομητικών ποδηλάτων στην Ελλάδα, που έχει ήδη συμβάλει στην αποτροπή εκπομπών 90,000 κιλών CO2 από το 2020. Μέσω της συνεργασίας με τοπικούς επιχειρηματίες και της αύξησης των διαθέσιμων ποδηλάτων, η FlexThis στοχεύει να επιταχύνει σημαντικά τη μείωση των εκπομπών CO2.

Ο Robbert van der Meer, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της FlexThis, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη στήριξη επενδυτών που μοιράζονται το όραμά μας για βιώσιμες μεταφορές. Αυτή η χρηματοδότηση μας επιτρέπει να μεγαλώσουμε την ομάδα μας, να ενισχύσουμε την πλατφόρμα μας και να κλιμακώσουμε την αγορά μας, μειώνοντας περαιτέρω τη ρύπανση από τις μεταφορές στην Ελλάδα.»

Ο Αλέξης Ζητρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Helidoni Group, σχολίασε: «Η FlexThis θέτει ένα νέο πρότυπο για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Ελλάδα. Βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους στόλους ποδηλάτων τους, προωθεί τόσο την οικονομική ανάπτυξη όσο και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτού του ταξιδιού.»

Ο Μάρκος Κομονδούρος, Εταίρος και συνιδρυτής στην Investing for Purpose, πρόσθεσε: «Έχουμε δουλέψει στενά με τον Robbert τα δύο τελευταία χρόνια για αυτή την χρηματοδότηση και είμαστε πανευτυχείς με το αποτέλεσμα. Μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από ένα πρωτοπόρο ομόλογο που συνδέεται με την αποτελεσματικότητα της εταιρίας.  Η καινοτόμος αυτή προσέγγιση ανοίγει έναν νέο δρόμο για τη χρηματοδότηση ελληνικών εταιρειών με θετικό αποτύπωμα, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να αναπτυχθούν βιώσιμα και ευθυγραμμισμένες με τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό σκοπό τους.»

Η χρηματοδότηση των €198.000 θα στηρίξει την επέκταση της ομάδας της FlexThis, την ανάπτυξη της πλατφόρμας της και την κλιμάκωση των υπηρεσιών της σε όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τους τοπικούς πωλητές να μεγιστοποιήσουν τις προσφορές τους και να συμβάλλουν σε ένα πιο πράσινο μέλλον.

Related posts

Ερχεται κύμα εξαγορών από τις εισηγμένες πληροφορικής

admin

Reds: Πούλησε ακίνητο στη Ρουμανία έναντι €11,4 εκατ.

admin

ΔΑΑ-Βενιζέλος: Μοιράζει μέρισμα και κέρδη προηγουμένων χρήσεων πριν το Χρηματιστήριο

admin

Microsoft: Δωρεάν προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων σε 30 εκατ. σε όλο τον κόσμο

admin

ΔΕΗ: Παράταση στο due diligence για εξαγορά της Enel Ρουμανίας

admin

Ψηφιακό έργο για τη ΣΤΑΣΥ ανέλαβε η Lavisoft

admin

Ταμείο Εγγυοδοσίας HDB-ΤΜΕΔΕ: Εργαλείο κόντρα στην αύξηση επιτοκίων

admin

Νέες αυξήσεις τιμών αλλά και επενδύσεις 5 εκατ. προαναγγέλλει η Ελληνική Ζύμη

admin

Attica Bank: Στις 3 Σεπτεμβρίου η ΓΣ για την συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα

admin