Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικό: Πάνω από 30 γερανοί στο έργο – Πώς προχωρούν τα σπίτια και τα έργα υποδομής

Περισσότεροι από 30 γερανοί, που δουλεύουν στο εργοτάξιο του Ελληνικού, φαίνονται αυτή την στιγμή από τη λεωφόρο Ποσειδώνος, τη Βουλιαγμένης και τους παράπλευρους δρόμους, με τις εργασίες σε όλη την έκταση της ανάπτυξης να προχωρούν εντατικά, όπως και τα πρώτα στάδια κατασκευής των κατοικιών στο παραλιακό μέτωπο. Παράλληλα και μετά την ολοκλήρωση του έργου απορρύπανσης του εδάφους, μπήκαν τα θεμέλια για το The Ellinikon Sports Park, το αθλητικό κέντρο της νέας πόλης του Ελληνικού, με τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις να παραδίδονται στο κοινό το 2025.


Τα στοιχεία παρέχει η ίδια η Lamda Development στο πλαίσιο της ενημέρωσης που παρέχει για την εξέλιξη των εργασιών στο μεγάλο έργο ανάπλασης που υλοποιείται αυτή την στιγμή στο παραλιακό μέτωπο, είτε πρόκειται για τις οικιστικές αναπτύξεις, είτε για τα έργα υποδομής, είτε ακόμη και τα λοιπά έργα όπως το μεγαλύτερο mall της χώρας και το αθλητικό κέντρο.





Ειδικότερα στο κομμάτι των υποδομών, σε ό,τι έχει να κάνει με το έργο της υπογειοποίησης μέρους της Λεωφόρου Ποσειδώνος «οι εργασίες κατασκευής, για ένα από τα πιο σύγχρονα τούνελ στην Ευρώπη, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς οι εκσκαφές έχουν ολοκληρωθεί κατά 80% και η σκυροδέτηση κατά 60%», όπως επισημαίνεται σχετικά. Για τα αντιπλημμυρικά έργα και δή το ρέμα των Τραχώνων έχει ολοκληρωθεί το 95% των εκσκαφών και το 65% των εργασιών σκυροδέτησης, ενώ για το ρέμα του αεροδρομίου (ή Ευρυάλης όπως ήταν παλαιότερα γνωστό) είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες οριοθέτησης. Οι εργασίες στο ρέμα Τραχώνων, εντός του χώρου του αεροδρομίου, θα ολοκληρωθούν το 2024, ενώ στο ρέμα αεροδρομίου το 2025.


Οικιστικές αναπτύξεις





Ως προς τις οικιστικές αναπτύξεις είναι ορατοί, όπως επισημαίνεται, από την Ποσειδώνος οι πρώτοι όροφοι του Πύργου Κατοικιών Riviera Tower και των Cove Residences, των χαμηλών συγκροτημάτων κατοικιών στο παραλιακό μέτωπο. Για τον ψηλότερο οικιστικό, παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο, «πολλοί γερανοί δουλεύουν καθημερινά και ένα πλήθος εξειδικευμένων μηχανικών, μελετητών και τεχνικών φέρνει όλο και πιο κοντά την ολοκλήρωση του κτιρίου με 167 διαμερίσματα που είτε έχουν πωληθεί, είτε έχουν κατατεθεί προκαταβολές για την εξαγορά τους».


Ορατοί από την Λεωφόρο Ποσειδώνος είναι και οι γερανοί που δουλεύουν στα The Cove Residences, όπου σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες. Οι νέες 115 κατοικίες του Ελληνικού έχουν την σφραγίδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Bobotis Bobotis Architects και ISV Architects και έχουν ήδη πωληθεί ή έχουν κατατεθεί οι προκαταβολές για την αγορά τους.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.--.gr

Related posts

Όμιλος RAVENNA: Γιορτάζει τα 20 χρόνια και συνεχίζει με νέα σχέδια και επενδύσεις

admin

Το Δημόσιο βγάζει στο σφυρί τα κατασχεμένα κοσμήματα και έργα τέχνης μέχρι βίλες και κότερα

admin

Αναταράξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Εβδομαδιαία άνοδος +1,22%

admin

«Πρώτο Ένσημο»: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο πρόγραμμα που ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου

admin

Αγρότες: Στο ΦΕΚ το θεσμικό πλαίσιο των Σχεδίων Βελτίωσης

admin

Παράταση του lockdown – Προς μετάθεση η επαναφορά του click away

admin

Πώς να αποκτήσετε το δικό σας ανθρωποειδές ρομπότ και πόσο κοστίζει

admin

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η ναυπήγηση κορβετών Gowind – Υπεγράφη συμφωνία Naval Group και NAFS

admin

Αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες: Αλλαγές στην χορήγηση των επιδομάτων για να μην χάνονται

admin