Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στη Γαλλία: Την “ανίερη συμμαχία” Μακρόν – Αριστεράς έδειξε ως υπεύθυνη για την ήττα του ο ακροδεξιός Μπαρντελά

Ο Ζόρνταν Μπαρντέλα, πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, καταδίκασε απόψε σε δηλώσεις του την “ανίερη συμμαχία”, που “στερεί από τους Γάλλους μια πολιτική ανάκαμψης”.

Μετά την αναπάντεχη τρίτη θέση στο αποτέλεσμα του β’ γύρου των βουλευτικών εκλογών για τον ακροδεξιό του σχηματισμό, ο Μπαρντελά κατήγγειλε τις “αφύσικες συμμαχίες” μεταξύ του προεδρικού στρατοπέδου και της Αριστεράς, που σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησαν στην ήττα του κόμματός του.

“Δυστυχώς η συμμαχία της ατιμίας και οι εκλογικές διευθετήσεις που έγιναν από τον Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ από τη μία και την άκρα αριστερά στερούν” τους ψηφοφόρους μια κυβέρνηση του Εθνικού Συναγερμού, δήλωσε ο κ. Bardella, σε μια επίθεση κατά του δημοκρατικού μετώπου που συνέπηξαν οι αντίπαλοί του από την Αριστερά, το Κέντρο, ακόμη και από τη δημοκρατική Δεξιά για να αποφευχθεί η έλευση της ακροδεξιάς στην εξουσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, “αυτές οι εκλογικές συμφωνίες ρίχνουν τη Γαλλία στην αγκαλιά του Μελανσόν”.

Ο ευρωβουλευτής, ωστόσο, επαίνεσε “τη δυναμική που υποστήριξε τον Εθνικό Συναγερμό και που τον έθεσε στην πρώτη θέση του α’ γύρου” και του επιτρέπει να αποκτήσει έναν ιστορικά υψηλό αριθμό βουλευτών. “Αντιμετωπίζοντας το ένα και ενιαίο κόμμα απέναντί μας”, είπε, “απόψε ξεκινούν όλα”. “Θα είμαι εδώ, για εσάς, μαζί σας μέχρι τη νίκη. Απόψε, ένα παλιό τείχος έπεσε και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει μια χώρα που έχει αρχίσει να ελπίζει”, κατέληξε.

Related posts

Η Σαουδική Αραβία θα γίνει η μεγαλύτερη κατασκευαστική αγορά στον κόσμο – $181,5 δισ. μέχρι το τέλος του 2028

admin

ΗΠΑ: Το Υπ. Εμπορίου είναι σε συνομιλίες με την Nvidia για τις πωλήσεις τσιπ AI στην Κίνα

admin

Συμφωνία Γερμανίας – Γαλλίας για το άρμα μάχης του μέλλοντος

admin

Τουρκία: Στόχος μας η πλήρης ένταξη στην ΕΕ, δηλώνει ο αρχηγός των κεμαλιστών

admin

Κάμαλα Χάρις: Η λέξη “τραγικό” δεν περιγράφει καν το πολύνεκρο ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

admin

Άγνωστο παραμένει πότε θα ξεκινήσει η ευρωπαϊκή ναυτική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα

admin

Ντόναλντ Τουσκ: Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει τις αμυντικές της δυνατότητες

admin

Βέλγιο: Νέες διαμαρτυρίες αγροτών προετοιμάζονται για την Τρίτη

admin

Εκλογές Ολλανδία: Νίκη του ακροδεξιού Βίλντερς δείχνουν τα exit poll

admin