Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εδρα

Αύριο θα ανακοινωθεί επισήμως στην Ολομέλεια της Βουλής η παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου. Και ο πρόεδρος του Σώματος θα καλέσει την πρώτη επιλαχούσα, Πόπη Τσαπανίδου, να απαντήσει αν αποδέχεται ή όχι την έδρα. Στοιχηματίζω ότι πολλοί από την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι να της φωνάξουν «έλα με φόρα!» προκειμένου να πικάρουν τον πρόεδρό τους, που θα μείνει έτσι εξωκοινοβουλευτικός. Το κόμμα, άλλωστε, τρέχει με ορμή προς τον γκρεμό.

Αλήθειες

«Ο κύριος Πολάκης μιλάει πολιτικά και καλούμε όλα τα στελέχη του κόμματος που ενδιαφέρονται για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και επιθυμούν το κόμμα να διαδραματίζει ρόλο υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλούν ανοιχτά και να λένε τις αλήθειες τους», είπε η Βούλα Κεχαγιά. Εντάξει, είχαμε καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι ο συριζαίος αρχηγός δεν σκοπεύει να τσαντίσει κι άλλο τον μέντορά του. Ωστόσο, αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Σφακιανός έχει περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή.

Εξώδικο

Η Ολγα Γεροβασίλη έστειλε εξώδικο στον στιχουργό θαυμαστή του νυν προέδρου της καλώντας τον να ανακαλέσει δυσφημιστικές αναρτήσεις εις βάρος της στο X – αναρτήσεις στις οποίες, όπως επισημαίνεται, επιχειρεί να την παρουσιάσει ως δήθεν ανάλγητη πολιτικό. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν θυμάμαι στο πρόσφατο παρελθόν άλλο κόμμα στο οποίο στελέχη και μέλη είχαν καταλήξει να μιλούν μέσω δικηγόρων. Σε λίγο το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» θα είναι ανάλαφρη κωμωδία μπροστά στο «συριζαίοι εναντίον συριζαίων».

Αντιπολίτευση

Ρώτησαν τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ κι εκείνος απάντησε πως η κυβέρνηση επιθυμεί «να υπάρχει μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση» επειδή σε ορισμένα θέματα «υπάρχει χώρος και πεδίο (σ.σ. για συμφωνία), το έχει δείξει στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, όλοι μας χρειαζόμαστε προτάσεις». Είναι αναμφίβολα ένα βήμα προόδου η κυβέρνηση να αναγνωρίζει πως χρειάζεται και τους απέναντι, πως δεν μπορεί δηλαδή να γίνει αντιπολίτευση του εαυτού της.

Related posts

Πρόταση δυσπιστίας: Για Τέμπη, κράτος δικαίου και διαρροή e-mails εγκαλεί την κυβέρνηση ο Ανδρουλάκης

admin

Χαμός στο Twitter με συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Σπηλιωτόπουλου: «Για τον σοσιαλισμό, με το Lοuis Vuitton παραμάσχαλα»

admin

Κύπρος: Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αποκάλεσε τον Τατάρ «πρόεδρο»

admin

Αύριο το Υπουργικό – η ώρα των… υπουργών για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

Δούκας: Μονταζιέρα καταγγέλλει ο δήμαρχος Αθηναίων για τη λέξη «μπάτσος»

admin

Τον πήχη στη δεύτερη θέση θέτει ο Ανδρουλάκης – «Να ανοίξει ο δρόμος για ισχυρή κυβερνητική επιλογή»

admin

Δεν βλέπουν τρικυμία στο Αιγαίο λόγω Γάζας

admin

Ο Τσίπρας επιμένει σε ρόλο θεατή

admin

Αριστερά και εθνικά θέματα, μια δύσκολη εξίσωση

admin