Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εδρα

«Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανήκει πρωταρχικά στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους του, που έχουν ήδη εκλέξει Πρώτο μεταξύ ίσων τον Στέφανο Κασσελάκη. Πρόεδρε, σε περιμένουμε στο έδρανό σου στη Βουλή για τις μεγάλες μας μάχες!», έγραψε η Νίνα Κασιμάτη μετά την παραίτηση Ηλιόπουλου. Ως προεδρικότερη του προέδρου, αποτυπώνει κατά γράμμα τη θέση της Κουμουνδούρου πάνω στο θέμα. Βέβαια, το πρόβλημα είναι πως με βάση το Σύνταγμα η έδρα ανήκει στον βουλευτή, όχι στο κόμμα, ακόμη κι όταν πρόκειται για βουλευτή Επικρατείας.

Κανόνες

Η Θεοδώρα Τζάκρη επαίνεσε – προφανώς – τη δήλωση του Ηλιόπουλου πως παραχωρεί την έδρα του στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ υπάρχει ένα επιπλέον ζήτημα. Ενας παραιτηθείς βουλευτής δεν μπορεί να αποφασίσει πού θα πάει η έδρα του αφού εκείνος φύγει από τη Βουλή. Οι κανόνες είναι επίσης σαφείς: ακολουθείται η σειρά των επιλαχόντων βουλευτών Επικρατείας. Οι κασσελακικοί μπορούν να ασκήσουν πολιτική πίεση, λοιπόν, αλλά τίποτα παραπάνω.

Διαφωνίες

Οποιες διαφωνίες έχει με τον Αλέξη Τσίπρα αφορούν τη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό της προεδρίας του, όχι την κυβέρνηση της πρώτη φορά Αριστεράς, είπε ο διάδοχός του – παραδεχόμενος για πρώτη φορά ον δε ρέκορντ πως δεν συμφωνεί σε όλα με τον ιδρυτή του κόμματος. Οι λάτρεις του παραπολιτικού σπλάτερ περιμένουν τώρα να δουν αν θα αντιδράσει με κάποιον τρόπο ο πρώην. Ευτυχώς που υπάρχει κι ο ΣΥΡΙΖΑ και παράγει περισσότερο εσωκομματικό δράμα απ’ όσο μπορούμε να καταναλώσουμε.

Σημαιοφόρος

Πριν από 24 χρόνια τα δελτία ειδήσεων μονοπωλούσε η ιστορία ενός αλβανικής καταγωγής μαθητή, ο οποίος κράτησε τη σημαία στην παρέλαση του σχολείου του, διχάζοντας βαθιά την κοινή γνώμη.  Φέτος, η πλειονότητα πανηγύρισε τον Εμμανουήλ Καραλή, που ήταν σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που ήταν στην τελετή έναρξης. Η εικόνα που εξέπεμψε η χώρα απ’ το Παρίσι, επιλέγοντας να δώσει το εθνικό της σύμβολο σ’ αυτούς τους δύο αθλητές, δεν μαρτυρά πόσα βήματα προόδου έχει κάνει από τότε;

Related posts

«Δεν θα ήμουν υποψήφιος αν είχα πολιτική ευθύνη» – Συνεχίζεται το άδειασμα στον Καραμανλή

admin

Τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη Θεσσαλία – Προτεραιότητα η δημόσια υγεία και η απάντληση υδάτων

admin

Πυρ και μανία στη Βουλή με θεωρίες περί συνωμοσίας και… άλλων διαμονίων

admin

Τσίπρας: Ο Κασσελάκης μαθαίνει γρήγορα

admin

Μπακογιάννης για Κασιδιάρη: «Δεν θα τον αφήσουμε ανενόχλητο να αλωνίζει στην πόλη»

admin

Δάγκα για γάμο ομόφυλων: Στο όνομα της ισότητας αναγνωρίζετε την εμπορική παρένθετη μητρότητα

admin

Κλειδί η κάλπη για το ΠΑΣΟΚ

admin

Συγγνώμη από τον Μητσοτάκη ζήτησε ο Εντι Ράμα

admin

Με οδηγό τον ναύαρχο Αποστολάκη συνεχίζει τη ναυτική περιοδεία ο Κασσελάκης – Δείτε βίντεο

admin