Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυϊσμός

Ο Χρήστος Σπίρτζης έχει δει δύο Κασσελάκηδες, λέει. «Ο ένας είναι ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική ζωή που περιμέναμε να φέρει μια φρεσκάδα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με την καλή έννοια τον Τσίπρα για να βγει πρόεδρος, και ο άλλος ένας Κασσελάκης που φοβάται τον ίσκιο του και βλέπει εσωτερικούς εχθρούς. Πρέπει να βρει ο ίδιος ποιος από τους δύο θα επικρατήσει». Οι υπόλοιποι, πάντως, δεν διακρίνουμε πουθενά τον δυϊσμό που επισημαίνει. Εκτός αν οι ατάκες περί pummaro εκλαμβάνονται σαν μοντέρνα πολιτική προσέγγιση.

Λάθος

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη – ο οποίος κατά τα λεγόμενά του ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας τον αψύ Σφακιανό –, «ο περιορισμός των απαράδεκτων εκφράσεων του Πολάκη σε σεξιστικό περιεχόμενο είναι λάθος» γιατί θα τα έλεγε για οποιονδήποτε. Τελικά, οι συριζαίοι έχουν ταλέντο στις γκάφες. Φροντίζουν οι ίδιοι να μην κατηγορείται το κόμμα τους μόνο πως προστατεύει έναν σεξιστή, αλλά να πρέπει να απολογηθεί και για την τοξική συμπεριφορά ενός ατόμου με προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής.

Επιθέσεις

Με αφορμή το «βούλωσ’ το» του Πολάκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θυμήθηκε ότι δεχόταν ανάλογες επιθέσεις από το ίδιο της το κόμμα – τον ΣΥΡΙΖΑ – ενώ ήταν πρόεδρος της Βουλής. Εντάξει, αν αναφέρεται σε όσα της καταλόγιζε το μακρινό 2015 ο Νίκος Φίλης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για «συμπόρευση» σε θέματα κοινοβουλευτικής διαδικασίας με τους εκπροσώπους της ΧΑ, όμως, αυτά δεν εμπίπτουν στον ορισμό του mansplaining.

Απόσυρση

Η κυβέρνηση είχε προτείνει να διοριστεί η Αικατερίνη Φουντεδάκη στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν έγινε ποτέ, ωστόσο. Η πρόταση αποσύρθηκε γιατί διαφώνησαν έντονα πολλοί γαλάζιοι βουλευτές. Αιτία; Η καθηγήτρια Νομικής ήταν μια απ’ τους συντάκτες του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σε κάτι τέτοιες νίκες μπορεί να προσβλέπει ακόμη η παλιά η ΝΔ, η ορθόδοξη – η πολέμια του γονέα 1 και γονέα 2.

Related posts

Φυσικό αέριο από την Κύπρο το 2026

admin

Τέμπη: Αίτημα διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

admin

Πολιτική κρίση στα κατεχόμενα: Επεσε η «κυβέρνηση» – «Δεν έχει σχέση η Τουρκία»

admin

Ερντογάν: Επιμένει στο «Οχι» για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Και ποια η θέση του ΠΑΣΟΚ;

admin

Επισφράγιση της «συμφωνίας – ομπρέλας» με τη Βρετανία

admin

Ελληνικές ιστορίες με τους λομπίστες των Βρυξελλών

admin

Εισαγγελική έφοδος στην ΕΥΠ για τα αρχεία παρακολουθήσεων

admin

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά δυναμική, δεν θα είναι τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές

admin