Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούκας: Θα στήριζα τον Γερουλάνο στον β’ γύρο

Σε συνέντευξη του, ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην μάχη του β’γύρου. Λίγες ώρες πριν συναντήσει τον Παύλο Γερουλάνο με τον οποίο έδωσε μάχη «στήθος με στήθος» για το ποιος θα καταλάβει την δεύτερη θέση, ο Χάρης Δούκας είπε ότι το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής «Καρδιοχτυπήσαμε προφανώς, κοιτάζαμε συνέχεια πως πάνε τα ποσοστά, οι ψήφοι, τι ενσωματώνεται. Κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, ήρθαν και τα φώτα επάνω του, ακόμη και το ντέρμπι μας ενίσχυσε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1,  όταν ρωτήθηκε για την χαμηλή σειρά κατάταξης στα εκλογικά τμήματα της Αττικής, εκείνος ανέφερε ότι τα άλλα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν μακρά παρουσία ως βουλευτές του κόμματος στην Αθήνα, καθώς και ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν κάτι νέο για αυτούς αφού «είχαμε ένα σχέδιο αποκέντρωσης, είναι μια άλλη πολιτική διαδρομή να μην είσαι βουλευτής, αλλά να είσαι δήμαρχος και να είσαι σε αυτή την διαδικασία».

«Δέχθηκα ακραία επίθεση από την κυβέρνηση»

Ακόμη, ο κ. Δούκας έκανε λόγο για «ακραία επίθεση που δέχθηκα από την κυβέρνηση», σχολιάζοντας δηκτικά ότι «και τα ποντίκια στην Πλατεία Συντάγματος εξαφανίστηκαν αμέσως μετά τα ρεπορτάζ».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «ήμουν δήμαρχος τριών μηνών, έγινε μια πολύ μεγάλη νεροποντή και βγήκαν υπουργοί να με κατηγορήσουν γιατί δεν είχε καθαριστεί φρεάτιο στην Μαρασλή, ενώ στην Μαρασλή δεν υπάρχει φρεάτιο, γιατί εδώ και χρόνια δεν το έχουν φτιάξει».

Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και το γεγονός ότι «ως Δήμος Αθηναίων χάσαμε έναν μεγάλο οργανισμό για την ανάπλαση, ενώ σε έναν άλλο οργανισμό, τον ΟΠΑΝΔΑ, είμαστε στο ΣτΕ για να τον έχουμε εμείς τον οργανισμό».

«Το κεντρικό θέμα είναι το πως πρέπει να αλλάξουμε μοντέλο ηγεσίας»

Σε ερώτημα για το κατά πόσον θα μπορέσει να καταφέρει να είναι Δήμαρχος Αθηναίων και παράλληλα, εφόσον εκλεγεί, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας είπε ότι «το θέμα δεν είναι αν μπορώ να έχω δύο καρπούζια σε μια μασχάλη, το πρόβλημα που έχει η κοινωνία μπροστά της και πρέπει να συζητάμε είναι η ακρίβεια κια πρέπει να μιλήσουμε για το πόσο έχει το καρπούζι, πόσα κερδίσουν οι μεσάζοντες και πόσο κοστίζει για τους πολίτες, γιατί έχουμε φθάσει οι πολίτες να αντιμετωπίζουν αγοραστική αδυναμία, αυτός ειναι ο καινούριος όρος που χρησιμοποιεί η ΕΕ».

Ο Χάρης Δούκας είπε ακόμη ότι «Το κεντρικό θέμα είναι το πως πρέπει να αλλάξουμε μοντέλο ηγεσίας και στον τόπο και στο ΠΑΣΟΚ. Η ενός ανδρός αρχή είναι του κ. Μητσοτάκη, ας πάει κάποιος εκεί αν θέλει αυτό το σύστημα.

Στον Δήμο Αθηναίων υπάρχει ομαδικότητα, οι 25 δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ο καθένας δική του αρμοδιότητα, έτσι πρέπει να γίνει και στο ΠΑΣΟΚ, να έχουν ρόλο και ευθύνη πολλοί και να συνεδριάζουμε μια φορά την εβδομάδα, όπως έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Την προηγούμενη φορά ήρθαν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι στο ΠΑΣΟΚ, τι τους κάναμε; Τους κάναμε συμμέτοχους στις εξελίξεις στο κόμμα;».

«Αν ήταν στον δεύτερο γύρο ο Παύλος Γερουλάνος θα τον στήριζα»

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ και τις σχέσεις μεταξύ των υποψηφίων Προέδρων, ο Χάρης Δούκας απάντησε «Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει κάποιος διχασμός. Το αίτημα αλλαγής ηγεσίας είναι πανίσχυρο, κατέβηκαν 6 υποψήφοι και οι 5 είχαν αίτημα για αλλαγή ηγεσίας.

Αν ήταν στον δεύτερο γύρο ο Παύλος Γερουλάνος θα τον στήριζα, ως θέση αρχής και συνέπειας. Το ΠΑΣΟΚ έχει μοναδική ευκαιρία να φύγει από την στασιμότητα και να κάνει ένα άλμα. Πρέπει να είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση για την αλλαγή ηγεσίας στον τόπο».

Τι ανέφερε για το ραντεβού με τον Γερουλάνο

Ερωτηθείς για το επικείμενο ραντεβού με τον Παύλο Γερουλάνο και το ενδεχόμενο να του προτείνει να είναι εκείνος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αν κερδίσει στις εκλογές της Κυριακής, ο Χάρης Δούκας είπε ότι «Με τον Παύλο Γερουλάνο προφανώς θα συζητήσουμε για τις πολλές μεγάλες αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ και στην χώρα.  Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς, αν παραμένουμε στάσιμοι, μπορεί κάποιος να πειστεί ότι μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην χώρα; Και άλλοι υποψήφιοι έχουν ωραίες ιδέες, μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε για να γίνει μια κεντρική πρόταση».

Προσέθεσε «δεν έχω επιλέξει από τώρα ποιος θα ειναι επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, έχουμε πολλούς άξιους βουλευτές, θα λειτουργήσουν και τα όργανα. Ο κ. Γερουλάνος έχει ένα σχέδιο και αυτό θα συζητήσουμε». «Θέλω πάρα πολύ να γίνει το debate, πρέπει να συζητάμε δημόσια, να λέμε τις απόψεις μας, να συζητήσουμε ποιο είναι το διακύβευμα», απάντησε ο Χάρης Δούκας, ενώ αποσαφήνισε πως αν εκλεγεί «δεν βλέπω εκλογική συνεργασία με κόμματα της κεντροαριστεράς.

Οι συνεργασίες γίνονται στην κοινωνία.  Πρέπει να κάνουμε μια πρόταση που να αγκαλιάσει το 60% των πολιτών που δεν πάνε να ψηφίσουν. Για να μπορέσουμε να τους αγκαλιάσουμε χρειάζεται ένα νέο οικονομικό μοντέλο, με δύο παράγοντες: να συμμετέχουν όλοι οι παράγοντες της αγοράς και να είναι δίκαιη η κατανομή των κερδών».

Σχετικά με τυχόν αξιοποίηση της Διαμαντοπούλου

Ερωτηθείς για την Άννα Διαμαντοπούλου και τυχόν αξιοποίηση της, αλλά και την κόντρα τους σχετικά με δηλώσεις της υπέρ της Κυβέρνησης, ο Χάρης Δούκας είπε «δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία του χώρου και όχι να είναι δεκανίκι της δεξιάς. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη που μπορεί να κυβερνήσει και πρέπει να εκφράσουμε τις ανησυχίες των 300.000 ανθρώπων που μας ψήφισαν», ενώ σημείωσε ότι «μπορούμε να εφαρμόσουμε την πολιτική ατζέντα και του Γερουλάνου και της Διαμαντοπούλου».

Στο ερώτημα αν βιάστηκε να δηλώσει «παρών» για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας είπε «Δεν με έσπρωξε κανείς, τις επιλογές τις κάνω μόνος μου, ο χρόνος δεν ειναι γραμμικός και δεν θα μπορούσα να λέω όλα αυτά, χωρίς να αναλάβω να έχω την ευθύνη μου».

«Θα αξιοποιήσω όλα τα στελέχη του κόμματος»

Σε ότι αφορά την αξιοποίηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αν ο Χάρης Δούκας τον διαδεχθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε «Θα αξιοποιήσω όλα τα στελέχη του κόμματος και της ΚΟ.

Πρέπει να ειναι ο καθένας ηγέτης στον τομέα του. Υπάρχει πρόταση μου, με νούμερα και αριθμούς, φτιαγμένη από εξειδικευμένους επιστήμονες. Σημασία έχει η συνδιαμόρφωση, για να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα».

Related posts

Φωταγώγηση του Προεδρικού Μεγάρου με τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας

admin

Τι είπε, τι δεν είπε και τι εννοούσε

admin

Αλλαγές στη Διάσκεψη, αλλαγές και στις Αρχές;

admin

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Πυρά της φρεγάτας «Ύδρα» κατά δύο drones στον κόλπο του Άντεν

admin

ΠΑΣΟΚ: «Κάλπη αναγέννησης» ζητά ο Γερουλάνος – «Αν θέλουμε να γίνουμε κυβέρνηση να τ’ αλλάξουμε όλα»

admin

Κώστας Ζαχαριάδης: «Αν το πιστέψεις, θα κερδίσεις» – Ετσι του είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

admin

Τα δύο «αν» που απειλούν τον Κασσελάκη

admin

Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξέρει τι κόμμα είναι, τι ταυτότητα θα έχει, πού θα απευθύνεται

admin

Βαρύ κλίμα στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας

admin