Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεύτερη προσπάθεια της Green Cola στη Σαουδική Αραβία

Από τον Οκτώβριο του 2017, όταν η Green Cola «κατέβηκε» στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας σε συνεργασία τότε με την Ocean Group του Σαουδάραβα επιχειρηματία Mansour Al Sudais, (σ.σ. έχει παρουσία στον κατασκευαστικό κλάδο, στα εμπορικά κέντρα και στις πολυτελείς κατοικίες και στα τρόφιμα), έχουν αλλάξει πολλά.

Η Green Cola, που φορά το επίσημο χρώμα του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, συγχωνεύθηκε με την Χήτος και δημιούργησαν τον όμιλο Green Beverages Group. Το deal με τον Mansour Al Sudais δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και ολοκληρώθηκε ενώ εδώ και έναν μήνα επιχειρεί τη δεύτερη προσπάθεια της στη συγκεκριμένη αγορά.

Αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Al Rabie Saudi Foods, μια μικρομεσαία, για τα δεδομένα της χώρας, εταιρεία που πραγματοποιεί ετησίως τζίρο περί τα 400 εκατ. δολάρια και δραστηριοποιείται στους χυμούς.

Για τις απανταχού τον κόσμο εταιρείες αναψυκτικών το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι η γη της επαγγελίας. Η αγορά αναψυκτικών στην χώρα, σύμφωνα με μελέτη της Astute Analytica, αποτιμήθηκε πέρυσι στα 13,2 δις. δολάρια και αναμένεται να φτάσει τα 18,1 δις. δολάρια διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

Με πολλαπλάσιο ρυθμό «τρέχουν» οι πωλήσεις αναψυκτικών χωρίς ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 πρώτων χωρών όσον αφορά την παχυσαρκία και τον διαβήτη, με ποσοστά 33,7% και 23,7%, αντίστοιχα.

Σε αυτή την αγορά η Green Beverages Group ανακοίνωσε χθες πως προχώρησε σε μια στρατηγική κίνηση με την υπογραφή συμφωνίας με την Al Rabie Saudi Foods. Η συμφωνία αφορά στην αποκλειστική διανομή των αναψυκτικών «Green» (Green Cola, Green Αναψυκτικά, Green Mocktails). Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών που ξεκίνησε πέρυσι υπεγράφη πριν από έναν μήνα.

Το επόμενο βήμα της συνεργασίας, που σε αυτή τη φάση είναι εμπορική, είναι να γίνει η παραγωγή των προϊόντων τοπικά όταν οι όγκοι επιτρέψουν κάτι, τέτοιο αναφέρουν - πηγές με γνώση του deal.

Σε ό,τι αφορά το αποτύπωμα της Green Beverages Group, πέρυσι οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 102,8 εκατ. ευρώ από 78,6 εκατ. ευρώ το 2022, το EBITDA στα 1,9 εκατ. ευρώ από ζημιές 7,7 εκατ. ευρώ, οι καθαρές ζημίες περιορίστηκαν στα 5,3 εκατ. ευρώ από 12,6 εκατ. ευρώ που ήταν το 2022 και το περιθώριο μεικτού κέρδους αυξήθηκε στο 42,2% έναντι 33,3%. Τη φετινή χρονιά οι πωλήσεις του ομίλου, σύμφωνα με στελέχη του, «τρέχουν» με αύξηση 25% και ο όγκος πωλήσεων σημειώνει ανάπτυξη 14-15%.

Related posts

Επεκτείνεται στην Κροατία η Sofmedica

admin

Ο Serge Joris αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Frigoglass

admin

ΕΠΣΑΗΕ: Σε αναμονή 2,5 GW αποθήκευσης ενέργειας και 2 δισ. ευρώ επενδύσεις

admin

Mytilineos: Δωρεάν γεύματα σε μαθητές επτά σχολείων σε Αττική και Βοιωτία

admin

Από 1η Οκτωβρίου 2021 οι ΚΑΔ υπόχρεων για εγγραφή στο ΓΕΜΗ φυσικών προσώπων

admin

Quest: Η Team Candi αυτοματοποιεί τη διαχείριση εξοδολογίων για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

admin

Alpha Bank: Μέρισμα 122 εκατ. ευρώ, το μήνυμα Ψάλτη

admin

Pet City: Νέο βήμα συνεργασίας με την ΙΕΚ ΣΒΙΕ

admin

Epsilon Net: Αλμα τζίρου 60% στα 45,7 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

admin