Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν θα τελειώσουν εύκολα με μένα» – Η επόμενη μέρα για τον Κασσελάκη μετά την ήττα στην Κεντρική Επιτροπή

Δεν σκέφτεται επ’ ουδενί να εγκαταλείψει την πολιτική, διαμηνύουν άνθρωποι πλησίον του απερχόμενου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη, που παρουσιάζεται «έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, παρότι αποχώρησε οργισμένος από την ήττα που δέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή και την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πιο έτοιμος από ποτέ να παραμείνει ενεργός στην πολιτική, διαψεύδοντας κατηγορηματικά σενάρια που διακινήθηκαν -από διάφορες πλευρές- για αποστράτευσή του. «Δεν θα τελειώσουν με μένα εύκολα» φέρεται να αναφέρει σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά ή διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ;

Τα ενδεχόμενα για την πολιτική συνέχεια του Στέφανου Κασσελάκη είναι ανοιχτά. Είτε να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, βασιζόμενος στη δύναμη που εκτιμά ότι διαθέτει στη βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε να δημιουργήσει από την αρχή ένα νέο κόμμα που θα κινείτο στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Άλλωστε, όπως είχε υπογραμμίσει στο παρελθόν, «αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα. Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία».

«Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα»

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή, οι αποφάσεις του θα ανακοινωθούν «εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του μετά την πρόταση μομφής ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε επίσης πως είναι λυτρωμένος διότι, όπως είπε, »είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που ψηφίστηκα πρόεδρος».

Πρόσθεσε επίσης πως «είναι πρωτοφανές η κομματική γραφειοκρατία από την πρώτη κιόλας μέρα να μη δέχεται τη βούληση των μελών του κόμματος». Ακόμη, έκανε λόγο για νομενκλατούρα που επιστρατεύει διεργασίες που δεν ανήκουν στην Αριστερά, ενώ υποστήριξε ότι φόρεσαν κουκούλα σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, «εξευτελίζοντας αξιότιμα μέλη της».

Παράλληλα, στην εισήγησή του είχε τονίσει αναφερόμενος στα στελέχη που κατέθεσαν την πρόταση μομφής πως θα «δει όλη η κοινωνία στην πράξη την καθημερινή μομφή υπό την οποία ζω και αντιπολιτεύομαι την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα καθημερινά εμπόδια, τις καθημερινές τρικλοποδιές, τις καθημερινές ίντριγκες με τις οποίες είμαι αντιμέτωπος 11 ολόκληρους μήνες χωρίς μια μέρα παύσης, χωρίς μία στιγμή ανάσας».

Related posts

Μητσοτάκης: 950 νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην Αττική ως το καλοκαίρι του 2025

admin

Τσαβούσογλου: Η στρατιωτικοποίηση Λέσβου και Σάμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – Θα πάρουμε μέτρα

admin

Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Γιατί αποσύρεται το ΕΑΝ από τις εκλογές

admin

Κυριάκος Πιερακάκης: Το ταμείο ανάκαμψης είναι το σχέδιο Μάρσαλ της εποχής μας

admin

Ψευδείς και ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί, λέει το περιβάλλον του Σχοινά

admin

Έφη Αχτσιόγλου: «Δεν θα μπορούσα να μιμηθώ τον Αλέξη Τσίπρα»

admin

Μητσοτάκης: Σε Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια ο πρωθυπουργός

admin

Η Ομπρέλα… κατακεραυνώνει Κασσελάκη – Μιλά για τρολ, αναξιοπιστία και προτάσεις εκτός Αριστεράς

admin

Κασσελάκης: Δικαιοσύνη για τα Τέμπη απέναντι στο πέπλο συγκάλυψης που θέλει ο Μητσοτάκης

admin