Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε live την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Ορκίζονται αυτή την ώρα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση από το Προεδρικό Μέγαρο την ορκωμοσία των υπουργών και υφυπουργών της νέας κυβέρνησης.

Ποιοι έφυγαν και ποιοι μπήκαν στη νέα κυβέρνηση

Υπουργεία που βρέθηκαν στο επίκεντρο τον τελευταίο καιρό, όπως το υπουργείο Εσωτερικών μετά το σκάνδαλο του email gate και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών προς τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης με την ακρίβεια να είναι το No1 πρόβλημα των πολιτών θεωρούνταν βέβαιο πως θα αλλάξουν χέρια.

Έτσι, ο Θοδωρής Λιβάνιος διαδέχθηκε την Νίκη Κεραμέως στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στο υπουργείο Ανάπτυξης τοποθετήθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος που επιστρέφει έτσι στο κυβερνητικό σχήμα. Όπως αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης, «με τον σημερινό ανασχηματισμό δίνεται ιδιαίτερο βάρος στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κράτους», εξηγώντας την αναβάθμιση του κ. Λιβάνιου από αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών σε υπουργό.

Στην κυβέρνηση επιστρέφουν επίσης οι Νίκος Παναγιωτόπουλος που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και ο Κώστας Τσιάρας.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης, «για τις θέσεις των υφυπουργών αξιοποιούνται πρόσωπα από την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα όπως ο Ιάσωνας Φωτήλας στο υπουργείο Πολιτισμού, ο Κώστας Καραγκούνης στο υπουργείο Εργασίας, ο Χρήστος Κέλλας στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κώστας Γκιουλέκας που αναλαμβάνει υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης.

Έμειναν στη θέση τους

Ο ανασχηματισμός δεν… άγγιξε κάποια από τα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς το έργο τους κρίθηκε επιτυχημένο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι, οι Νίκος Δένδιας (υπ. Εθνικής Άμυνας), Γιώργος Γεραπετρίτης (υπ. Εξωτερικών), Βασίλης Κικίλιας (υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας), Κυριάκος Πιερρακάκης (υπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού), Άδωνις Γεωργιάδης (υπ. Υγείας) Θεόδωρος Σκυλακάκης (υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Κωστής Χατζηδάκης (υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών), Γιώργος Φλωρίδης (υπ. Δικαιοσύνης), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (υπ. Προστασίας του Πολίτη), Δημήτρης Παπαστεργίου (υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Χρήστος Σταϊκούρας (υπ. Υποδομών και Μεταφορών) και Νίκος Παπαθανάσης (αναπληρωτής υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών) θα βρεθούν με το ίδιο χαρτοφυλάκιο στο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Related posts

Μητσοτάκης για Ισραήλ: Αυτό το μακελειό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό

admin

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Κοινωνικό μήνυμα στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

admin

Φλωρίδης: «Βραχιολάκι» σε όσους είναι υπό επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Τι θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες

admin

Εντολή δουλειάς, συνεργασίας, χωρίς αποκλεισμούς

admin

Κουτσούμπας: Το βήμα που έγινε την πρώτη Κυριακή ενισχύθηκε με την εκλογή δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης

admin

Συνάντηση Κασσελάκη με ΑΔΕΔΥ: Οριζόντια αύξηση 10% και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

admin

Επιστροφή στις υποκλοπές και στα μέιλ

admin

Οι ελληνογερμανικές σχέσεις σε νέα φάση

admin