Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Η πρωθυπουργός Φρεντέρκισεν δέχθηκε επίθεση στο κέντρο της Κοπεγχάγης – Συνελήφθη ο δράστης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΕΜΡΩΣΗ: 23:52

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέττε Φρεντέρικσεν είναι σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε από άνδρα ο οποίος τη χτύπησε σήμερα στο κέντρο της Κοπεγχάγης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, επικαλούμενο την αστυνομία και το γραφείο της πρωθυπουργού.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η Φρεντέρικσεν τραυματίστηκε από τον δράστη της επίθεσης.

Ο άνδρας συνελήφθη μετά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο Ritzau.

“Η πρωθυπουργός Μέττε Φρεντέρικσεν δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Παρασκευής στο Kultorvet στην Κοπεγχάγη από έναν άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη. Η πρωθυπουργός είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό”, ανέφερε το γραφείο της σε ανακοίνωση χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η αστυνομία της Κοπεγχάγης και η εθνική υπηρεσία ασφάλειας και πληροφοριών της Δανίας επιβεβαίωσαν το περιστατικό στο Reuters, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

“Φάνηκε λίγο στρεσαρισμένη”, δήλωσε στο Reuters ο Σόρεν Κεργκάαρντ, ο οποίος εργάζεται ως barista στην πλατεία, αφού είδε τον πρωθυπουργό να απομακρύνεται από την ασφάλεια μετά την επίθεση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Δανίας Μάγκνους Χένικε δήλωσε μέσω της πλατφόρμας X: “Η Μέττε είναι σαφώς σοκαρισμένη από την επίθεση. Μας συγκλόνισε όλους όσους είμαστε κοντά της”.

Η επίθεση έλαβε χώρα δύο ημέρες πριν οι Δανοί προσέλθουν στις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Πριν από τρεις εβδομάδες, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε απόπειρα δολοφονίας.

Μέτσολα: Αποτρόπαια η επίθεση κατά της πρωθυπουργού Φρεντέρικσεν

Η επίθεση κατά της πρωθυπουργού της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν νωρίτερα απόψε σε πλατεία της Κοπεγχάγης είναι “αποτρόπαια”, αντέδρασε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, εκτιμώντας ότι “η βία (δεν έχει) θέση στην πολιτική”.

Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τον “αποτροπιασμό” του, τονίζοντας σε μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι “καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη δειλή επίθεση”, η οποία σημειώθηκε την ώρα που οι Δανοί ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή για τις ευρωεκλογές.

Related posts

Το Snapchat παρακολουθεί στενά τις ταραχές στη Γαλλία

admin

ΗΠΑ: Χαιρετίζουν τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά η Παλαιστινιακή Αρχή

admin

Ισχυρός σεισμός στο Μαρόκο: Στους 820 ο αριθμός των νεκρών

admin

Χανίγια: Οι στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα ενδέχεται να φέρουν τις συνομιλίες για μια κατάπαυση του πυρός πίσω στην αφετηρία

admin

Έντονες αντιδράσεις για την επιτάχυνση της παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου στο Ιράν

admin

Γερμανία: Η υπ. Εξωτερικών Αν.Μπέρμποκ διέκοψε πρόωρα την επίσκεψή της στο Μικολάιφ, καθώς παρακολουθείτο από ρωσικό drone

admin

Κάμερον: Πλήρως αποτυχημένη η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Τώρα είναι η ώρα για εκεχειρία στη Γάζα

admin

Οι οικονομικές απώλειες της Κίνας τον Ιούλιο από φυσικές καταστροφές υπερβαίνουν τις αντίστοιχες του Ιανουαρίου-Ιουνίου

admin

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 57 μηνών σε αστυνομικό που παρίστατο στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

admin