Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δάνειο 15 εκατ. ευρώ στη Metaxa από τη Rémy Cointreau

Στη σύναψη δανείου με βελγική θυγατρική του γαλλικού οίκου Rémy Cointreau σύναψε η Σ.&Η.&Α. ΜΕΤΑΞΑ μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της ελληνικής εταιρείας, επίσης θυγατρικής του γαλλικού οίκου.

Το δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ είναι διάρκειας έξι μηνών και το ετήσιο επιτόκιο είναι ίσο με το επιτόκιο Euribor εξαμήνου συν 1,18% spread. Ο σκοπός της νέας δανειακής διευκόλυνσης -σ.σ. είχε προηγηθεί δάνειο τρίμηνης διάρκειας ύψους 14,5 εκατ. ευρώ τον περασμένο Απρίλιο- είναι η κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης της ελληνικής θυγατρικής προκειμένου να επιτευχθεί η υλοποίηση και περαιτέρω προώθηση των καταστατικών της σκοπών και δραστηριοτήτων της.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία του ποτού Metaxa, το 80% των πωλήσεων της αποτελούν εξαγωγές, ο αποκλειστικός παραγωγός των προϊόντων της, βάσει μακροπρόθεσμης συνεργασίας είναι η εταιρεία ΟΠΤΙΜΑΛ Σαπλάι Τσέιν και διανομέας των προϊόντων της στην Ελλάδα, βάσει συμβολαίου, η Β.Σ. Καρούλιας.

Στη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2023 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 29,741 εκατ. ευρώ από 23,360 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 2,173 εκατ. ευρώ από 1,849 εκατ. ευρώ. Για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2024 η διοίκηση της εταιρείας ανέμενε ανάπτυξη πωλήσεων σε αξία της τάξεως του 10%.

Στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2024 οι πωλήσεις του γαλλικού οίκου υποχώρησαν 22,7% στα 1,19 δισ. ευρώ από 1,54 δισ. ευρώ. Με τις πωλήσεις λικέρ και οινοπνευματωδών ποτών, κατηγορία στην οποία εντάσσεται το ΜΕΤΑΧΑ, να μειώνονται με μικρότερο ρυθμό κατά 7,42%, στα 387,8 εκατ. ευρώ από 418,9 εκατ. ευρώ.

Related posts

Την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Encode εξαγόρασε η Obrela Security Industries

admin

H SWOT Hospitality αναλαμβάνει τη διαχείριση του Cora Hotel & Spa

admin

Mytilineos: Μνημόνιο συνεργασίας με τη νοτιοκορεατική SK E&S

admin

Ευρωσύμβουλοι: «Κλειδωμένα» τα EBITDA της περιόδου 2023-5

admin

Μετ’ εμποδίων η επιστροφή της Carrefour στην Ελλάδα

admin

Τις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου στηρίζει ο ΟΠΑΠ

admin

Πειραιώς: Σταθερό το guidance, αλλά η αγορά κοιτά ψηλότερα

admin

Στην εταιρεία Βενέτη οι χώροι εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης

admin

Attica Group: Στις 4/12 η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης της ΑΝΕΚ

admin