Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΓΣ ΔΕΗ: Ενέκρινε διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή

ΓΣ ΔΕΗ: Ενέκρινε διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης μίλησε το πρωί της Πέμπτης (27/6) στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας και υποσχέθηκε πως το ταξίδι μετασχηματισμού θα συνεχιστεί. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε επίσης τη διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή (μικτό ποσό), όπως και τη θέσπιση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών. 

Ο Όμιλος ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ένα συνεχές ταξίδι μετασχηματισμού και η αλλαγή είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο Γιώργος Στάσσης στη Γενική Συνέλευση της Επιχείρησης.

Αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία όπως είπε αποδεικνύουν ότι «η ΔEΗ είναι μία υγιής εταιρεία, με σταθερές οικονομικές βάσεις, που παράγει υπεραξία για όλους τους stakeholders, ικανή να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες».

Η ΔEΗ θυμίζουμε προχωρά στην επαναφορά της διανομής μερίσματος μετά από 10 χρόνια, με πρόταση στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων για μέρισμα €0,25/μετοχή. Ξεκινάμε με μία διανομή του 35% των καθαρών κερδών και στόχος μας είναι το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 55% μέχρι το 2026, δήλωσε.

Αναφερόμενος στη φετινή χρονιά, ο Γ. Στάσσης επανέλαβε την πρόβλεψη για επαναλαμβανόμενο EBITDA στο €1,8 δισ., παρά τη συνεχιζόμενη μεταβλητότητα στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας.

#Στάσσης #ΔΕΗ #ΓΣ_ΔΕΗ

Related posts

Κλουκίνας- Λάππας: Θετική αξιολόγηση για την ΔΠ της Intracom Ακίνητα

admin

Η Morgan Stanley αυξάνει την τιμή στόχο της Τρ. Πειραιώς

admin

Μοτοδυναμική: Δωρεάν διάθεση 61.436 ιδίων μετοχών σε στελέχη

admin

Prodea: Με 87,01% η Invel μετά τη δημόσια πρόταση

admin

Η Prodea ολοκλήρωσε τη συγχώνευση των θυγατρικών της

admin

Optima: Τιμή-στόχος €1,4 για Eurobank-Πρόβλεψη για ετήσια κέρδη €1,31 δισ.

admin

Λάμψα: Έκτακτη ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου €0,47 ανά μετοχή

admin

Ομόλογο Πειραιώς: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον- Υπερκάλυψη πάνω από 2,7 φορές

admin

Βγαίνει στις αγορές με 10ετές ομόλογο η Πειραιώς

admin