Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί η ΑΒ ανέβασε την ταμπέλα της Ahold Delhaize στην… ρεκλάμα

Ένας στους 7 τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, δηλαδή περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια, κάνει διακοπές στην Κρήτη όπου η «θερινή» σεζόν διαρκεί από τον Απρίλιο έως και τον Νοέμβριο. Παραδείγματος χάριν στη Χερσόνησο, έναν από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της Μεγαλονήσου, αυτή τη στιγμή, δηλαδή μέσα Οκτωβρίου, η πληρότητα των ξενοδοχείων ξεπερνά το 60%.

Εκτός από τον αριθμό των τουριστών η συγκεκριμένη περιφέρεια καταγράφει και την υψηλότερη δαπάνη ανά επίσκεψη με 941 ευρώ (σ.σ. στοιχεία 2023), ενώ παρουσιάζει και τη μεγαλύτερη αύξηση στο σύνολο της χώρας, τόσο ποσοστιαία όσο και σε απόλυτες διαφορές κατά 31,5%/ 225 ευρώ. 

Αυτό το στοιχείο από μόνο του απαντά στο γιατί οι πανελλαδικής εμβέλειας αλυσίδες σούπερ μάρκετ επιδιώκουν διακαώς να επεκταθούν στο νησί. Μια εξ αυτών είναι και η ΑΒ Βασιλόπουλος, για την οποία η Κρήτη, στην οποία έχει σήμερα παρουσία με 15 καταστήματα -σ.σ. τα 3 είναι franchise-, αντιπροσωπεύει το 12% του συνολικού της τζίρου, δηλαδή πάνω από 200 εκατ. ευρώ ετησίως. 

Το πιο πρόσφατο κατάστημα που άνοιξε βρίσκεται στη Χερσόνησο σε έναν χώρο πάνω από 1.100 τ.μ. που πριν φιλοξενούσε κατάστημα γουναρικών. Το συγκεκριμένο κατάστημα που λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο και είναι σχεδιασμένο να εξυπηρετεί τόσο τους ντόπιους όσο και τους ξένους επισκέπτες. 

Μάλιστα για να προσεγγίσει τους ξένους επισκέπτες η ΑΒ, που ανήκει στον όμιλο Ahold Delhaize, κάνει σαφή τη σύνδεσή της με τη μητρική, στην ταμπέλα του καταστήματος της. Εκεί φιγουράρει το λογότυπο της Ahold Delhaize. Η τοποθέτηση του ονόματος Ahold Delhaize δίπλα σε αυτό της ΑΒ Βασιλόπουλος δεν είναι τυχαία. Σκοπός της είναι να κεφαλαιοποιήσει τη διεθνή αναγνώριση του ονόματος της μητρικής, προσελκύοντας καταναλωτές που γνωρίζουν το brand Ahold Delhaize.

Την ίδια στιγμή στα καταστήματα της Κρήτης, το 10-15% των προϊόντων που προσφέρει η αλυσίδα είναι τοπικής παραγωγής, με 65 τοπικούς προμηθευτές να τροφοδοτούν τα καταστήματα με κωδικούς που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από τυριά μέχρι παραδοσιακά εδέσματα όπως η ρακή και το παξιμάδι. Μάλιστα με τον όμιλο Krivek (διανομή κρέατος και ψαριών) και την τυροκομική Αμάρι Πρότυπος Γαλακτοκομική η αλυσίδα έχει μακροχρόνια συνεργασία. 

Σε ότι αφορά το κατάστημα της Χερσονήσου, το 40% των πωλήσεων του πραγματοποιείται μέσω self-checkout, ξεπερνώντας τον πανελλαδικό μέσο όρο της αλυσίδας που βρίσκεται στο 20%. 

Related posts

Διπλή διανομή χρήματος από την Ευρωσύμβουλοι

admin

Μέρισμα 82,9 εκατ. στη Mondelez από τα κέρδη της Chipita

admin

Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις χρηματοδότησης για την ψηφιακή μετάβαση ΜμΕ

admin

Motor Oil: Συνεργασία της «Πράσινο λάδι» με Avin-Shell για βιώσιμα καύσιμα

admin

Λίφτινγκ σε 5άστερο ξενοδοχείο της Μήλου

admin

Ψάλτης: Είμαστε σε εξαιρετική θέση για την αποεπένδυση ΤΧΣ από Alpha

admin

Καταγγελίες για WhatsApp και έρευνα στην Ελλάδα

admin

Εξάρχου: Στόχος έσοδα 2,5 δισ. ευρώ το 2026

admin

Trastor: Πάνω από €0,5 δισ. το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, αύξηση εσόδων στο εξάμηνο

admin