Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ο επίτροπος μετανάστευσης της χώρας πρότεινε σχέδιο απέλασης κάποιων παράτυπων μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Γερμανός επίτροπος αρμόδιος για τη μετανάστευση πρότεινε την απέλαση στη Ρουάντα των μεταναστών που φτάνουν παράνομα στην ΕΕ μέσω της Λευκορωσίας, την ώρα που το Βερολίνο εξετάζει τη λήψη μέτρων για να περιορίσει τις αφίξεις μεταναστών στο μπλοκ.

Η πρόταση αυτή έγινε σε μια περίοδο που ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία δέχεται πιέσεις να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές, έπειτα από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε φεστιβάλ στην πόλη Ζόλινγκεν από Σύρο μετανάστη που φέρεται να συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Γιόαχιμ Σταμπ, ο Γερμανός Ειδικός Εκπρόσωπος για τις Μεταναστευτικές Συμφωνίες, δήλωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες υποδομές για την υποδοχή μεταναστών στη Ρουάντα. Οι υποδομές αυτές δημιουργήθηκαν μετά την ανακοίνωση από τη Βρετανία το 2022 του σχεδίου της να στέλνει τους παράτυπους μετανάστες στη χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής. Η νέα κυβέρνηση της Βρετανίας υπό τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ ακύρωσε το σχέδιο τον Ιούλιο.

Με βάση την πρόταση του Σταμπ, στη Ρουάντα η εξέταση για την παροχή ασύλου στους μετανάστες θα πρέπει να γίνεται υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καμία άλλη χώρα “με την εξαίρεση της Ρουάντας” δεν έχει εμφανιστεί πρόθυμη να υποδεχθεί τους μετανάστες που θα απελαύνονται.

Ο Σταμπ, μέλος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, εξήγησε ότι η πρότασή του αφορά συγκεκριμένα τους μετανάστες που περνούν παράνομα τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ.

“Η πρότασή μου είναι να επικεντρωθούμε σε αυτή την ομάδα. Πρόκειται για περίπου 10.000 ανθρώπους ετησίως”, εξήγησε, απορρίπτοντας την πρόταση της συντηρητικής αντιπολίτευσης το μέτρο να ισχύσει για όλους τους μετανάστες.

-- Reuters

Related posts

ΛΔ Κονγκό: 15 άμαχοι δολοφονούνται από παραστρατιωτικούς στην Ιτουρί

admin

Ελπιδοφόρος: Η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί αποτελεί οπισθοχώρηση σε μεσαιωνικές πρακτικές

admin

Ρωσικό αστυνομικό τμήμα στο στόχαστρο επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε ρωσική περιφέρεια στα σύνορα με την Ουκρανία

admin

Η Τουρκία συζητά με τα ΗΑΕ για παραγωγή υδρογόνου και κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων

admin

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ – Προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος: Η πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη είναι “μη αναστρέψιμη”

admin

ΗΠΑ – Ιαπωνία – Ν. Κορέα: Οι ηγέτες των τριών κρατών ανανεώνουν τη δέσμευσή τους για την από κοινού αντιμετώπιση περιφερειακών προκλήσεων

admin

Ισραήλ: Ο στρατός ζητεί πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού στους ομήρους στη Γάζα

admin

Φον ντερ Λάιεν: Στα τέλη 2023-αρχές 2024 θα αποφασίσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την Προεδρία της Κομισιόν

admin

Υεμένη: Η ΕΕ πρέπει να εντείνει τις πιέσεις στους Χούθι

admin