Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Οι έρευνες για το περιστατικό στη στρατιωτική βάση στην Κολωνία εστιάζουν πλέον σε παράνομη είσοδο και όχι σε σαμποτάζ

Η αστυνομία της Κολωνίας ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι ένα περιστατικό που σημειώθηκε σε γερμανική αεροπορική βάση στην Κολωνία αντιμετωπίζεται πλέον ως υπόθεση παράνομης εισόδου, αφού οι αρχικές υποψίες για δολιοφθορά στο σύστημα υδροδότησης της βάσης αποδείχθηκαν αβάσιμες.

Μια εκπρόσωπος τόνισε ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνα αφού ένα άτομο εντοπίστηκε, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, μέσα στην αεροπορική βάση Κολωνία-Βαν νωρίς σήμερα.

Δημοσιεύματα νωρίτερα σήμερα ανέφεραν ότι το άτομο αγνώστου ταυτότητας μπορεί να είχε κάνει σαμποτάζ στο σύστημα υδροδότησης του στρατώνα.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε μια τρύπα σε ένα φράχτη στο σημείο, που οδήγησε στην υποψία διάρρηξης.

Η στρατονομία, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών MAD και η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας, που ασχολούνται με εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα, είναι μεταξύ των αρχών που εμπλέκονται στην έρευνα.

Οι στρατώνες στη βάση τέθηκαν σε lockdown το πρωί και η αεροπορική βάση σφραγίσθηκε καθώς οι αρχές άρχισαν να ερευνούν ενδεχόμενο ποινικό αδίκημα που σχετιζόταν με σαμποτάζ στο σύστημα υδροδότησης. Αργότερα το μεσημέρι η πρόσβαση στη βάση επιτράπηκε και πάλι.

“Οι στρατώνες έκλεισαν έπειτα από ένα επεισόδιο χθες το βράδυ”, τόνισε ο αντισυνταγματάρχης Ουλριχ Φορνόμπερτ σε δημοσιογράφους στην Κολωνία χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Υπήρχαν στοιχεία για “απόπειρα ή επιτυχημένη παράνομη εισβολή” στην αεροπορική βάση Κολωνία-Βαν, δήλωσε νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

-

Related posts

Η Κίνα προειδοποιεί για κινδύνους πλημμύρας σε μεγάλα τμήματα της χώρας

admin

Ματαρέλα: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην κουλτούρα της ειρήνης

admin

Αποχωρούν όλοι οι Ισραηλινοί διπλωμάτες από την Τουρκία

admin

Σε νέα χαμηλά η δημοτικότητα της κυβέρνησης Σολτς στη Γερμανία

admin

Boeing: Μετά την προσγείωση 737-800 στο Όρεγκον των ΗΠΑ, διαπιστώνεται πως λείπει εξωτερικό τμήμα της ατράκτου

admin

Ρωσία: Κατέρριψε στη διάρκεια της νύκτας 53 ουκρανικά drones

admin

Siemens: Σχεδιάζει δαπάνες €2 δισ. στο πλαίσιο ενός νέου επενδυτικού σχεδίου

admin

ΕΕ: Την Τρίτη παρουσιάζεται η νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών

admin

Ανώτατος ηγέτης Ιράν: Φιλάμε τα χέρια εκείνων που οργάνωσαν την επίθεση στο Ισραήλ

admin