Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Απεργία των εργαζόμενων σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία την Πέμπτη

Σε προειδοποιητική απεργία καλεί την Πέμπτη τους εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία στο Βερολίνο το συνδικάτο Ver.di. Βασικό αίτημα είναι η αύξηση του προσωπικού προκειμένου να αναλογούν λιγότερα παιδιά ανά εκπαιδευτικό.

Η Ver.di καλεί σε απεργία 7600 εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε περίπου 280 δημόσιους παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία με 38.000 παιδιά στην ευθύνη τους. “Περιμένουμε υψηλό επίπεδο συμμετοχής”, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου και διευκρίνισε ότι σε αυτή την κινητοποίηση το αίτημα δεν είναι μισθολογικό, “Ζητούμε μια συλλογική σύμβαση η οποία θα διασφαλίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης και θα φέρνει ανακούφιση για τους εργαζομένους, με λιγότερα παιδιά ανά εκπαιδευτικό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι, εφόσον το αίτημά τους απορριφθεί από την κυβέρνηση του Βερολίνου, προγραμματίζεται ήδη τριήμερη απεργία από την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας τη Δευτέρα.

“Ασκούμε αυτό το επάγγελμα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά και στους γονείς. Όμως το μέλλον του επαγγέλματός μας αυτή τη στιγμή τίθεται σε κίνδυνο από τους υπεύθυνους που δεν παίρνουν στα σοβαρά την κρίση. Γι’ αυτό κάνουμε απεργία τώρα, για να τερματίσει η Γερουσία την στάση αποκλεισμού της”, δήλωσε η Μαρτίνα Μπράιτμαν, επικεφαλής παιδικού σταθμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Verdi.

Τα προβλήματα με τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία στην Γερμανία είναι σοβαρά, καθώς οι θέσεις δεν επαρκούν για τα παιδιά που καλούνται να εξυπηρετήσουν, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Γενικής Ισότητας, σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν 125.000 κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο. Η υπουργός Οικογένειας Λίζα Πάους προέβλεψε ότι έως το 2030 οι κενές θέσεις θα περιοριστούν σε 50.000 έως 90.000. Ειδικά για το Βερολίνο, οι ελλείψεις σε προσωπικό θα φθάσουν έως το 2030 τις 7.000.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Όταν ο Μαρκ Κιούμπαν απέρριψε την Uber ως επένδυση – Τα 250 χιλ. δολάριά του θα άξιζαν σήμερα $2,3 δισ.

admin

Bostic: Η Fed δεν χρειάζεται να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων

admin

Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στη Ζαπορίζια

admin

Γάζα: Ανησυχία για την κατάληψη νοσοκομείου από τον στρατό του Ισραήλ

admin

Berkshire: Εκτόξευση 41% στα λειτουργικά κέρδη το γ’ τρίμηνο

admin

Βόρεια Μακεδονία: 58 στις 120 έδρες εξασφάλισε το VMRO (τελικό) – Τέλη Ιουνίου ο σχηματισμός κυβέρνησης

admin

Ισραήλ: Επεξεργάζεται σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων από τις επιθέσεις της Χαμάς

admin

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα εναντιώνεται σε κάθε “οικονομικό εξαναγκασμό” και “αποσύνδεση”

admin

Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΕ – Αργεντινής στον τομέα της ενέργειας

admin