Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στα ύψη η προεκλογική αντιπαράθεση – Αρχισαν να ψηφίζουν οι Γάλλοι του εξωτερικού

Πέντε ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία η προεκλογική αντιπαράθεση κορυφώνεται, ενώ από σήμερα το μεσημέρι άρχισαν να ψηφίζουν μέσω Διαδικτύου οι πρώτοι Γάλλοι και ειδικότερα όσοι από το ενάμισι εκατομμύριο των Γάλλων που ζει εκτός Γαλλίας έχουν επιλέξει την ηλεκτρονική ψήφο.

Η σχετική πλατφόρμα του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών άνοιξε το μεσημέρι (ώρα Γαλλίας), και θα παραμείνει ανοιχτή ως και την Πέμπτη, ενώ προβληματική ήταν η λειτουργία της τις πρώτες ώρες. Επίσης όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών περίπου 1,3 εκατομμύριο Γάλλοι έκαναν ήδη χρήση του δικαιώματός τους να εξουσιοδοτήσουν άλλον πολίτη να ψηφίσει αντ’ αυτών.

Η πρώτη επίσημη τηλεοπτική προεκλογική αντιπαράθεση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ, όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ από την παράταξη Μακρόν, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός Ζορντάν Μπαρντελά και ο Μανουέλ Μπομπάρ από την πλευρά του νέου Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς.

Έντονες είναι τέλος οι αντιδράσεις από τον χώρο της αντιπολίτευσης κατά του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε ότι τα εκλογικά προγράμματα των ακραίων κομμάτων οδηγούν τη Γαλλία σε εμφύλιο πόλεμο.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

H Polymetal πούλησε έναντι 3,7 δισ. δολ. τον βραχίονα εξόρυξης χρυσού της στη Ρωσία

admin

Ρωσία: Κάλπες για τις προεδρικές εκλογές θα στηθούν και σε Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα

admin

Επιθέσεις ρωσικών drones στο Ντονέτσκ, με φόντο τους εορτασμούς για το Πάσχα

admin

Ουκρανία: Βόμβες και νάρκες που δεν έχουν εκραγεί απειλούν τη γεωργική παραγωγή

admin

Powell: Η Fed προχωρά προσεκτικά, ανοικτό το ενδεχόμενο νέας αύξησης επιτοκίων

admin

Νετανιάχου: Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας

admin

Αίγυπτος: Ποινή φυλάκισης έξι μηνών χωρίς αναστολή στον επικεφαλής της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης πριν από τις προεδρικές εκλογές

admin

Μαυροβούνιο: Νέο κοινοβούλιο καλούνται να εκλέξουν σήμερα οι πολίτες

admin

Spiegel: Νέα στοιχεία για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 οδηγούν στην Ουκρανία

admin