Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Νέος βομβαρδισμός σχολείου που στέγαζε εκτοπισμένους με 12 νεκρούς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:42

Αρκετοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σήμερα από μία αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών που έπληξε ένα σχολείο στην κεντρική Γάζα, δήλωσαν αξιωματούχοι του τομέα της υγείας.

Το γραφείο των ΜΜΕ της Χαμάς ανέφερε 12 νεκρούς, προσθέτοντας ότι το σχολείο προσέφερε καταφύγιο σε εκτοπισμένους ανθρώπους.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε πως η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο ενόπλους που δρούσαν σε κοντινή απόσταση.

“Η τοποθεσία αυτή ήταν η κρυψώνα και η λειτουργική υποδομή για επιθέσεις κατά των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) από την οποία, έπαιρναν εντολές ένοπλοι που δρούσαν στη Λωρίδα της Γάζας”, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι έλαβε μέτρα μείωσης του κινδύνου για τους αμάχους της περιοχής.

Εν τω μεταξύ υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωση δεν αποχώρησε από τις ειρηνευτικές συνομιλίες μετά από τις αιματηρές επιθέσεις των Ισραηλινών αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γάζα.

Η δήλωση του Ιζάτ Ελ-Ρεσίκ, μέλους του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, κατηγορεί επίσης, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Ντενιάχου ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει τις προσπάθειες των Αράβων μεσολαβητών και των ΗΠΑ για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Η κλιμάκωση των επιθέσεων από τον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του έχει ως στόχο να εμποδιστούν οι προσπάθειες τερματισμού της πολεμικής διαμάχης, είπε ο Ρεσίκ.

Δύο πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Ντόχα και στο Κάιρο είχαν δηλώσει χθες, ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν διακοπεί, μετά από τρεις ημέρες εντατικών συνομιλιών.

- -

Related posts

Ουκρανία: Φιλορώσος ανώτερος αξιωματούχος τραυματίσθηκε από έκρηξη στο Λουγκάνσκ

admin

Μέση Ανατολή: Οι όμηροι θα απελευθερωθούν μόνο με την αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα, λέει ο Ισλαμικός Τζιχάντ

admin

Ιράν: Ο πρόεδρος Ραϊσί δηλώνει ότι το Ισραήλ “θα τιμωρηθεί” για το πλήγμα στη Δαμασκό

admin

Μαρκ Ρούτε: Η Ευρώπη να μην γκρινιάζει για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το ΝΑΤΟ αλλά να δει τι θα κάνει για την Ουκρανία

admin

Η Ρωσία λανσάρει το ψηφιακό της ρούβλι, ελπίζοντας να αποφύγει τις κυρώσεις

admin

Κάζακς (ΕΚΤ): Οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση επιτοκίων θα είναι πολύ μικρή

admin

Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ξεκινά επίσημα έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν

admin

Ταϊβάν: Νέες διασώσεις εγκλωβισμένων μετά τον ισχυρό σεισμό – Στους 12 οι νεκροί

admin

Νέες ταραχές εν μέσω εκστρατείας εξάλειψης καλλιεργειών παπαρούνας στο Αφγανιστάν

admin