Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βρεττού: Μονόδρομος η συγχώνευση Attica Bank-Παγκρήτια

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank Ελένη Βρεττού, καθώς όπως τόνισε η σημασία της συγχώνευσης με την Παγκρήτια είναι πολυδιάστατη και ήταν μονόδρομος. Και αυτό γιατί και οι δυο τράπεζες κατά μόνας, λόγω των προβλημάτων που έφεραν από το παρελθόν, κυρίως στον ισολογισμό δεν θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές την επόμενη ημέρα.

«Η συγχώνευση αποτελεί μια οριστική αλλαγή που θα δημιουργήσει ένα νέο, υγιή και ανταγωνιστικό τραπεζικό οργανισμό ο οποίος θα στοχεύει στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και όλων των φυσικών προσώπων», τόνισε η κα Βρεττού κατά τη Γενική Συνέλευση της Attica Bank και προσέθεσε ότι στόχος του νέου ομίλου είναι να επαναφέρει στο προσκήνιο την παραδοσιακή τραπεζική. Να σημειωθεί ότι στη Γενική Συνέλευση υπερψηφίστηκαν όλα τα θέματα.

Μετά τη συγχώνευση η νέα τράπεζα θα είναι ανταγωνιστική, θα έχει δίκτυο σε όλη την Ελλάδα και η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 735 εκατ. ευρώ, πέραν της κεφαλαιακής της ενίσχυσης θα συμβάλει και στην αναπτυξιακή προοπτική της έτσι ώστε το 2027 το χαρτοφυλάκιο των δανείων της να ανέλθει στα 6 δισ. ευρώ και οι νέες εκταμιεύσεις να κινηθούν στο επίπεδο των 2 δισ. ευρώ ετησίως.

Επίσης η ΑΜΚ θα συμβάλει στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας, ενώ η αναπτυξιακή πολιτική με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, επενδύσεις στην τεχνολογία και το asset management θα εξυπηρετηθεί τόσο από κεφάλαια της ΑΜΚ όσο και από την παραγωγή εσόδων τα επόμενα χρόνια.

Κεντρικό βάρος της αναπτυξιακής δυναμικής της τράπεζας θα αποτελέσει η Κρήτη, η Αττική και η Βόρεια Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η τράπεζα δεν θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες.

Σε ότι αφορά τον Ηρακλή ΙΙΙ η κα Βρεττού ανέφερε ότι το επόμενο βήμα, η ένταξη των τιτλοποιήσεων στον μηχανισμό στήριξης, όπου θα κοστίσει περίπου 800 εκατ. ευρώ και τόνισε πως αν οι δυο τράπεζες προχωρούσαν στην πώληση δανείων και όχι στην τιτλοποίηση θα υπήρχε πρόσθετη ζημιά 400 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Attica Bank Ιωάννη Ζωγραφάκη ο οποίος σημείωσε ότι η συγχώνευση των δυο τραπεζών είναι ιστορική, αποτελεί ορόσημο για όλο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, καθώς θα παγιώσει τον 5ο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο, ο οποίος θα είναι ισχυρός και ανταγωνιστικός με δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων κάτω του 3% και διευρυμένες δυνατότητες χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Related posts

Πλειοψηφικό πακέτο στην Krop απέκτησε το Επενδυτικό Ταμείο «SMERC»

admin

Helleniq Energy: Σχέδιο για εξαγορές σε Βαλκάνια και trading στην Αφρική

admin

Eurobank: Ανεβάζει το ποσοστό στην Ελληνική στο 55,3%

admin

Ασία-Ελλάδα: Πώς υπερτετραπλασιάστηκε η τιμή μεταφοράς κοντέινερ στην πανδημία

admin

Genepharm: Ώθηση από εξαγωγές γενοσήμων και επενδύσεις σε R&D

admin

SoftOne: Λύση Ταμείου Λιανικής στο Cloud με επιδότηση 90%

admin

Ασφαλιστικές: Αντίθετες εκτιμήσεις για τη μελλοντική κερδοφορία

admin

Ομολογιακό ύψους 9,5 εκατ. ευρώ από το Βιολογικό Χωριό

admin

Συνεργασία Pet City-Box Now για παραδόσεις ειδών κατοικιδίου

admin