Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Απερχόμενος βουλευτής των Συντηρητικών στηρίζει… Εργατικούς – Νέο πλήγμα για τον Σούνακ

Ο απερχόμενος βουλευτής του κεντροδεξιού, κυβερνώντος Συντηρητικού Ενωτικού Κόμματος στη Βρετανία, Μαρκ Λόγκαν, ανακοίνωσε την υποστήριξή του στο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα στις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου στις 4 Ιουλίου, λέγοντας ότι οι κυβερνώντες Τόρις έχουν γίνει “μη αναγνωρίσιμοι” σε σχέση με το κόμμα στο οποίο εντάχθηκε.

Ο Λόγκαν, ο οποίος εκπροσωπεί την περιφέρεια του Bolton North East για τους Συντηρητικούς από το 2019, είπε στο BBC ότι οι Εργατικοί έχουν γίνει ένα “κεντρώο” κόμμα και θα μπορούσαν “να επαναφέρουν την αισιοδοξία στη ζωή των Βρετανών”.

Η υποστήριξη της αντιπολίτευσης από τον Λόγκαν είναι ένα νέο πλήγμα για τους Τόρις του πρωθυπουργού του Η.Β. Ρίσι Σουνάκ, που έρχεται μετά τις αποσκορτήσεις προς τους Εργατικούς στις αρχές του έτους των βουλευτών των Τόρις, Νταν Πούλτερ και Νάταλι Ελφικέ. Έρχεται επίσης αφότου η Λούσι Άλαν – απερχόμενη βουλευτής των Τόρις για το Τέλφορντ – είπε ότι σχεδίαζε να στηρίξει το δεξιό αντιευρωπαϊκό Reform UK στις εκλογές.

Οι δηλώσεις του απερχόμενου βουλευτή έρχονται επίσης σε μια κατάλληλη στιγμή για το Εργατικό Κόμμα, το οποίο παρόλο που προηγείται με περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες στις δημοσκοπήσεις, έχει δεχθεί με αρνητικό τρόπο τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες 48 ώρες σχετικά με τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων βουλευτών.

Οι Εργατικοί έχουν ήδη επιλέξει τον υποψήφιό τους για το Bolton North East, ωστόσο ο Logan – ο οποίος δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές – δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στο μέλλον. Είπε στο BBC η αίτησή του για ένταξη στο Εργατικό Κόμμα “κατατέθηκε σήμερα”.

Επισήμως, δεν υπάρχουν πια εν ενεργεία βουλευτές μέχρι τις εκλογές, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων διαλύθηκε αμέσως μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Ρ. Σούνακ.

Related posts

Για τον Χαβιέρ Μιλέι, ο Πέδρο Σάντσεθ είναι ο “περίγελος της Ευρώπης” όσον αφορά τη διπλωματία

admin

Chevron: Μείωση εσόδων κατά 29% στο τρίμηνο

admin

American Express: Στα $2,44 δισ. τα κέρδη στο τρίμηνο – Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα

admin

Ζελένσκι: “Aδιανόητο” ότι ο Τραμπ είναι “με το μέρος του Πούτιν”

admin

Πούτιν και Αμπάς συζήτησαν για τη σύγκρουση στη Γάζα σε τηλεφωνική συνομιλία

admin

Σάντσεθ: Η επίσκεψή μου στο Κίεβο αποδεικνύει την “αναμφίβολη” υποστήριξη της ΕΕ στην ένταξη της Ουκρανίας

admin

Ερντογάν: Δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα F-16 εναντίον της Ελλάδας

admin

Ερντογάν: Στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στους Έλληνες γείτονές μας, ιδιαίτερα στον λαό της Ρόδου

admin

Ρωσία: Πολεμικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά θαλάσσια drones

admin