Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Σε περισσότερους από 6 εκατ. τόνους υπολογίζεται η φετινή συγκομιδή σιτηρών

Σε περισσότερους από έξι εκατομμύρια τόνους υπολογίζεται η φετινή συγκομιδή σιτηρών στη Βουλγαρία, τόνισε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Γκεόργκι Τάχοφ. Ο υπουργός παρέστη σε εκδήλωση για την έναρξη του θερισμού στο χωριό Ζλατιτράπ της επαρχίας Πλόβντιβ (Φιλιππούπολης). Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας “Ψωμί της Ειρήνης”, αναφέρει η ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων.

Ο Τάχοφ διευκρίνισε ότι σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, η εκτιμώμενη παραγωγή θα είναι 6,1-6,3 εκατ. τόνοι σιταριού και περισσότεροι από 800.000 τόνοι κριθαριού. “Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες μέχρι στιγμής μας γεμίζουν σιγουριά ότι η ποιότητα της σοδειάς θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα”, ανέφερε.

Ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων υπογράμμισε πως δεν αναμένεται να υπάρξει αύξηση της τιμής του ψωμιού. Ανέφερε επίσης ότι η πλεονάζουσα χωρητικότητα στις σιταποθήκες της χώρας διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει ανησυχία σχετικά με την αποθήκευση της φετινής σοδειάς.

Ο Γκεόργκι Τάχοφ τόνισε ότι η Βουλγαρία παραμένει σημαντικός παράγοντας στη διεθνή αγορά σιτηρών, εξάγοντας σε περισσότερες από 30 χώρες. Σε ό,τι αφορά τις ποσοστώσεις για την εισαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα διατηρηθούν. “Ελπίζω ότι θα λάβουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα στο προσεχές Συμβούλιο Γεωργίας στις Βρυξέλλες”, δήλωσε.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ


 

Related posts

Σερβία: Νέα διαδήλωση με αίτημα την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στο Βελιγράδι

admin

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει να περιορίσει την πρόσβαση της Κίνας σε υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους

admin

FAZ: Η ελληνική οικονομική αναγέννηση

admin

Νότια Αφρική: Στις 29 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εκλογές

admin

ΗΠΑ: Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής κήρυξε τη Χαβάη ο πρόεδρος Μπάιντεν

admin

Στην Αίγυπτο το Σάββατο ο Σαρλ Μισέλ

admin

TJX: Αύξηση κερδών και εσόδων το γ’ τρίμηνο

admin

Σερβία: Δημοτικές εκλογές, ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία

admin

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη με κατηγορίες για διακρίσεις σε βάρος δημοσιογράφων

admin