Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Ο πρόεδρος Ράντεφ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στη Βουλγαρία στις 27 Οκτωβρίου, οι έβδομες μέσα σε τρία χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ, αφού τα κόμματα απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Ράντεφ δήλωσε πως μία υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ντίμιταρ Γκλάφτσεφ θα ορκιστεί στο κοινοβούλιο της Βουλγαρίας αύριο, Τρίτη, για να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

“Αύριο θα εκδώσω επίσης διάταγμα για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 27 Οκτωβρίου”, δήλωσε ο Ράνντεφ μετά την παρουσίαση από τον Γκλάφτσεφ της κυβέρνησής του στον πρόεδρο.

Η Βουλγαρία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει γνωρίσει διαδοχικές κυβερνήσεις μετά τις διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς που οδήγησαν το 2020 στην παραίτηση ενός συνασπισμού υπό το κεντροδεξιό κόμμα GERB.

Το GERB, που είναι τώρα το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα, το μεταρρυθμιστικό κόμμα Συνεχίζουμε την Αλλαγή (PP) και η μικρή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ITN απέτυχαν το καθένα να συγκροτήσουν έναν στέρεο συνασπισμό μετά τις εκλογές της 8ης Ιουνίου όπου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία.

Οι εκλογές του Ιουνίου διεξήχθησαν μετά την κατάρρευση, τον Μάρτιο, ενός συνασπισμού που περιελάμβανε το GERB και το PP. Και τα δύο κόμματα τάσσονται γενικά υπέρ της ΕΕ και των αγορών, αλλά μαστίζονται από επίμονες διαφωνίες και προσωπικές αντιπαλότητες.

Η Βουλγαρία χρειάζεται μια περίοδο σταθερότητας προκειμένου να βελτιώσει τη ροή ευρωπαϊκών κεφαλαίων στις παραπαίουσες υποδομές της.

Το πολιτικό αδιέξοδο εμποδίζει επίσης τα σχέδιά της να υιοθετήσει το ευρώ και να συμμετάσχει πλήρως στον ευρωπαϊκό χώρο Σένγκεν.

-

Related posts

Με επιθετική ρητορική απαντά η Ρωσία στη Γερμανία για τη σύλληψη δύο Γερμανο-Ρώσων, φερόμενων ως κατασκόπων της

admin

Συντάσσονται με την Λαγκάρντ τα στελέχη της ΕΚΤ και μιλούν ανοιχτά για μείωση των επιτοκίων

admin

Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου λέει πως θα αγωνιστεί εναντίον τυχόν κυρώσεων σε βάρος στρατιωτικών μονάδων

admin

Ισημερινός: Δολοφονήθηκαν πέντε τουρίστες – Τους πέρασαν λανθασμένα για μέλη αντίπαλης συμμορίας

admin

Ισχυρός σεισμός κοντά στην Κωνσταντινούπολη

admin

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο

admin

Δέσμευση των “32” του NATO για παροχή νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία

admin

McDonald’s: Ξεπέρασε τις προσδοκίες για έσοδα – κέρδη στο γ’ τρίμηνο, με ανταγωνιστικές τιμές και προσαρμογές στο μενου

admin

ΗΠΑ: Τραμπ εναντίον Χέιλι, μια αποφασιστικής σημασίας μονομαχία στο Νιού Χαμσάιρ

admin