Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Όταν ο Κασσελάκης ήταν στην Αμερική και πλούτιζε, εμείς ήμασταν εδώ και παιδευόμασταν

Βέλη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη εκτόξευσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σηκώνει το γάντι και να εκδίδει σκληρή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη, που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ «το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης δεν δίνει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του δημιουργεί καχυποψίες».

Όπως τόνισε, «έχει έρθει εσχάτως από τις ΗΠΑ, στην οποία υποτίθεται ότι είχε δραστηριότητα επιχειρηματική και πλούτισε, έτσι λέει. Μας έταξε σε όλους μας, και κυρίως στον ελληνικό λαό, ότι αυτήν την τρομερά επιτυχημένη του πορεία θα την αποτυπώσει κάπως στο πόθεν έσχες του. Έχουμε εκλογές. «Οσονούπω» λένε, πόσες φορές το έχετε ακούσει; Αυτή η συζήτηση τραβάει εδώ και μήνες. Δεν σας δημιουργεί και μια καχυποψία η μη εμφάνιση; Του το έχουν θέσει σε όλους τους τόνους 100 φορές, ποια είναι η πιο απλή κίνηση; το δίνεις και τελειώνει η ιστορία. Πόσο καιρό του παίρνει ενός λογιστή να το φτιάξει, θα του πάρει μια εβδομάδα αν είναι σύνθετο;».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «ο κ. Κασσελάκης, που έχει κάνει αυτά που έχει κάνει, και λέει αυτά που λέει, έχει παρελάσει το τελευταίο διάστημα και μάς έχει δείξει νομίζω 3 σπίτια, με τα σκάφη με συνεντεύξεις παρά θίν’ αλός, να λέει ότι είναι στην παράδοση του ΚΚΕ. Οι ισχυρισμοί του προκαλούν θυμηδία. Να έλεγε ότι έχει μια άλλη προσέγγιση, αυτό το ακούει κανένας, το να λέει τώρα ότι βρίσκεται σε ευθύγραμμη παράδοση με τον κομμουνισμό, ότι θυμήθηκε τώρα ξαφνικά ότι πρέπει να διεκδικήσει και ψηφοφόρους της Αριστεράς, και μάλιστα μιας συγκεκριμένης αριστεράς που έχουν αναφορά σε αυτή την παράδοση τι να πω… Λέει ταυτόχρονα τα πάντα και το αντίθετό τους».

Για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι «είναι προφανές πως αυτό που λείπει στον Κασσελάκη είναι μια αίσθηση και μια κατανόηση του τι έχουμε περάσει 10 χρόνια στην Ελλάδα, γιατί υπέστημεν τις συνέπειες της πτωχεύσεως. Την πείρα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, της δημοσιονομικής ανευθυνότητας. Είναι προσβλητικό γιατί δεν έχει ενσωματώσει αυτή την πείρα, την επώδυνη, του ελληνικού λαού. Την ώρα που εμείς ήμασταν εδώ και παιδευόμασταν ο κ. Κασσελάκης ήταν στην Αμερική και πλούτιζε και καλά έκανε». Τον κατηγόρησε στο πλαίσιο αυτό, ότι επαναφέρει το «λεφτόδεντρο».

ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο Κασσελάκης βρισκόταν στην Αμερική, ο Μητσοτάκης διοριζόταν και ο Βορίδης κρατούσε τσεκούρια

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά του υπουργού Επικρατείας, υπογραμμίζοντας ότι με την αναφορά του ότι «όταν ο Κασσελάκης ήταν στην Αμερική και πλούτιζε, εμείς ήμασταν εδώ και παιδευόμασταν» ο Μάκης Βορίδης θέλησε «προφανώς να μας πείσει να αγνοήσουμε το παρελθόν».

Ακολούθως πρόσθεσε πως «όταν όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρισκόταν στην Αμερική κι εργαζόταν ασταμάτητα σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό τομέα για να πετύχει τους στόχους του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διοριζόταν με… προτροπή του πατέρα του στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, με 10.000 τον μήνα για να κάνει το «αγροτικό» του προτού ασκήσει το κληρονομικό του δικαίωμα και στραφεί στην πολιτική…».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο δε κ. Βορίδης κρατούσε τσεκούρια και προσπαθούσε να πείσει πως η χούντα και η πολιτική της ήταν επιτυχημένη. Αυτό προτού «αλλάξει απόψεις». Όπως ο ίδιος βέβαια υποστηρίζει».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε πως «ας αντικαταστήσει λοιπόν το «παιδευόμασταν» με το «παιδεύαμε» για να είναι πιο ακριβής».

Related posts

Κλείνει ο Κικίλιας τα σενάρια παραίτησης

admin

Τα Χιούι φεύγουν, τα Μπλάκχοκ έρχονται

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τις κατηγορίες της ΝΔ ότι υποκινεί επεισόδια

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη την Τετάρτη

admin

Νέος πήχης και νέες στρατηγικές για τις ευρωεκλογές

admin

Βρετανικά ΜΜΕ: Η Τουρκία θα θέσει το Κυπριακό ως προϋπόθεση για να πει «ναι» σε Σουηδία – Φινλανδία για ΝΑΤΟ

admin

Δώρα Αυγέρη: Ανανέωση στην Αριστερά σημαίνει και ανανέωση προσώπων

admin

Άδωνις Γεωργιάδης κατά Χάρη Δούκα για την κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων

admin

Η νέα «μάχη της Κρήτης»

admin