Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές σε ΝΔ αλλά και κριτική στο ΠΑΣΟΚ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

Χάρης Δούκας

Βολές σε ΝΔ αλλά και κριτική στο ΠΑΣΟΚ

Μετά την Τήνο, όπου βρέθηκε για τον Δεκαπενταύγουστο, ο Χάρης Δούκας θα περάσει το τριήμερο στη Νάξο και την Πάρο, όπου θα πραγματοποιήσει και τις σχετικές ομιλίες – στόχος του δημάρχου Αθηναίων είναι να κάνει όσο περισσότερες περιοδείες γίνεται, σε περιοχές που ακόμη δεν τον γνωρίζουν.

Ο Δούκας, σε όλη την προεκλογική περίοδο, επιλέγει να επικεντρώσει τα βέλη της κριτικής του στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η επιλογή εμμέσως πλήττει τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς μέσα στα πεδία της κριτικής περιλαμβάνεται και το γιατί το ΠΑΣΟΚ, με όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο και στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπόρεσε να βρεθεί στη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές – στην πραγματικότητα, «δείχνει» προς την πλευρά του σημερινού προέδρου ως αυτή του βασικού αντιπάλου. Σε σαφώς ηπιότερους τόνους, υπερθεματίζει πως όποιοι δεν εκλεγούν πρέπει να μείνουν στο κόμμα (μια αναφορά που ειπώθηκε πρώτα για τη Διαμαντοπούλου), ενώ επιλέγει να μη σηκώνει το γάντι στις αιχμές που αφήνει ο Παύλος Γερουλάνος.

Νίκος Ανδρουλάκης

Επίθεση στον Μητσοτάκη για το επιτελικό μπάχαλο

Μετά τα πρώτα εικοσιτετράωρα της φωτιάς, στα οποία ο Νίκος Ανδρουλάκης κράτησε χαμηλούς τόνους, επέλεξε να κινηθεί γρήγορα ζητώντας το ζήτημα να έρθει στη Βουλή σε συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, σημειώνοντας πως «τις ευθύνες για το επιτελικό μπάχαλο των κυβερνήσεών του τις φέρνει αποκλειστικά και ακέραια ο Μητσοτάκης».

Το μετριοπαθές προφίλ σταδιακά σκλήρυνε, θυμίζοντας σε ύφος και τις αιχμές που άφησε ο Χάρης Δούκας – με τον οποίο ο Ανδρουλάκης μοιράζεται ένα μέρος των ψηφοφόρων του. Και φέρνει την αντιπαράθεση σε ένα πεδίο που είναι προνομιακό για τον ίδιο σε σχέση με τους αντιπάλους του στη Βουλή. Γνωρίζοντας, βέβαια, πως εκεί τον περιμένει ο Παύλος Γερουλάνος, που έχει κοινοβουλευτική παρουσία – με εκείνον, ωστόσο, δεν μοιράζονται απαραίτητα το ίδιο κοινό, καθώς δεν έχουν βρεθεί ποτέ στο ίδιο στρατόπεδο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως, σε έναν δεύτερο γύρο που ο ένας εκ των δύο θα είναι εκτός, ο άλλος δεν θα δει κέρδη στην κάλπη, ειδικά αν η πόλωση είναι μεγάλη.

Παύλος Γερουλάνος

Μετριοπαθές προφίλ, υψηλή δημοφιλία

Οι δείκτες δημοφιλίας του Παύλου Γερουλάνου, λένε όσες μετρήσεις έχουν γίνει, είναι πολύ υψηλοί, ανεξαρτήτως της πρόθεσης ψήφου στο τέλος. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που ο βουλευτής Α’ Αθηνών, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κρήτη, δεν γίνεται στόχος επιθέσεων από τους συνυποψηφίους του: ο Γερουλάνος κερδίζει ψηφοφόρους που είτε δεν βρέθηκαν ποτέ στην ανδρουλακική πλευρά είτε θεωρούν πως το πολιτικό και προσωπικό προφίλ του μπορεί να έχει απήχηση σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.

Παρότι μετριοπαθής, ο Γερουλάνος «δείχνει» χωρίς να κατονομάζει τον Δούκα – με στελέχη του κόμματος να διακρίνουν στις δύο πλευρές το ίδιο προκείμενο, την είσοδο με αξιώσεις στον δεύτερο γύρο στηριζόμενες σε ίδιες περίπου δυνάμεις. Παράλληλα, στο επιτελείο του, με αφορμή τα ζητήματα πολιτικής προστασίας, φρόντισαν να προτάξουν τις ιδέες και τις προτάσεις του πρώην υπουργού. Για τους γνωρίζοντες εύλογα, καθώς σε όσους αναζητούν μια εναλλακτική με κυβερνητική εμπειρία, μεγαλύτερη αντίπαλος του Γερουλάνου θεωρείται πως είναι η Αννα Διαμαντοπούλου.

Αννα Διαμαντοπούλου

Προεκλογική εκστρατεία με θετικό μήνυμα

Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, η Αννα Διαμαντοπούλου έχει αποφασίσει να μην τσακωθεί. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως έχει βάλει στόχο να μιλάει κυρίως πολιτικά, αλλά και να μη διώχνει ψηφοφόρους που «χαρακτηρίζονται» από τη στήριξή τους σε κάποιον άλλο υποψήφιο. Η απουσία της από τον πασοκικό στίβο κάνει το ζητούμενο για την πρώην υπουργό διαφορετικό: το θέμα δεν είναι να πολώσει, αλλά να δείξει πως μπορεί να συνυπάρξει με τους συνυποψηφίους της στην ίδια κούρσα.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν τις ίδιες τις εκλογές, όπως έκανε με την πρόσφατη επιστολή της για τον αριθμό των καλπών και των τάμπλετ που εξασφαλίζουν την ηλεκτρονική διασύνδεση, ή ότι δεν θα εκφράσει τη διαφωνία της όταν τα προγράμματα όλων δοθούν στη δημοσιότητα. Σε πολιτικό επίπεδο, η Διαμαντοπούλου θέλει να κάνει μια θετική καμπάνια: κοιτώντας, πάντως, προς το μέρος και των τριών βασικών αντιπάλων, για διαφορετικούς λόγους.

Μιχάλης Κατρίνης

Κάποιοι είναι συµβιβασµένοι µε ένα κόµµα του 13% ή του 15%

«Είµαι ο µοναδικός που µιλάει για µια Μεγάλη Παράταξη, για ένα κόµµα εξουσίας που θα µπορεί να κερδίσει τις εκλογές και την εµπιστοσύνη των πολιτών.

Κάποιοι µπορεί να είναι συµβιβασµένοι µε ένα κόµµα του 13% ή του 15%, ένα κόµµα που θα παίζει µεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης.

Εγώ δεν είµαι», αναφέρει στην τελευταία του συνέντευξη («Χανιώτικα Νέα») ο Μιχάλης Κατρίνης, δείχνοντας επί της ουσίας και ποιους βάζει απέναντι: όσους είτε θεωρούνται πως εκπροσωπούν την πιο «δεξιά» πτέρυγα του κόμματος είτε εκείνους που είναι ικανοποιημένοι με την τρίτη θέση, στη λογική πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να λειτουργεί ως «μπαλαντέρ» κυβερνήσεων – την οποία, πάντως, όλοι οι υποψήφιοι αρνούνται.

Με ατζέντα αυτονομίας και αντι-ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αναφορές της, τοποθετείται η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Ο “στρατηγός άνεμος” ούτε δικάζεται, αλλά ούτε τιμωρείται, κύριοι της ΝΔ!! Τον χρησιμοποιείτε ως άλλοθι για να μην πάτε φυλακή εσείς..!!», ανέφερε ο Γιάννης Κανελλάκης, στοχεύοντας τη ΝΔ.

Related posts

Ο «ξενοδόχος» της αποχής

admin

Πυρά κατά Μητσοτάκη και μεγάλη περιοδεία

admin

«Ομάδα κρούσης» για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

admin

Σπαρτιάτες: Μόνος του στα έδρανα της Βουλής ο Στίγκας

admin

10 γκρίζα σημεία στο πόθεν έσχες του Κασσελάκη

admin

Νέο βραχυκύκλωμα για τα «μαύρα χρήματα»

admin

Ευρωβαρόμετρο: Ο πόλεμος συσπειρώνει τους πολίτες στην ΕΕ – Ανήσυχοι οι Eλληνες για τις συνέπειες

admin

Τα «χρόνια πολλά» του Μητσοτάκη και οι διαβεβαιώσεις «στους λίγους που επλήγησαν από την πυρκαγιά»

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο μονομάχοι και τα «αγκάθια» της επόμενης μέρας

admin