Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αlpha Bank: Από 1 Αυγούστου η έναρξη καταβολής μερίσματος

Η Γενική Συνέλευση της Alpha Bank ενέκρινε τη διανομή μερίσματος συνολικά 61.133.013 ευρώ.

Το καθαρό μέρισμα μετά τους φόρους ανέρχεται σε 0,024725188 ευρώ ανά μετοχή.

Η ημερομηνία αποκοπής τους μερίσματος ορίστηκες στις 26 Ιουλίου ενώ η καταβολή θα ξεκινήσει από τη 1 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στις 24.7.2024 ενέκρινε τη διανομή σε μετρητά ποσού Ευρώ 61.133.013 στους Μετόχους της Εταιρείας μέσω της καταβολής σε μετρητά από ενδοομιλικά αποθεματικά μερισμάτων ποσού Ευρώ 0,026026514 ανά μετοχή, εξαιρουμένων 3.965.290 ιδίων μετοχών τις οποίες κατέχει η Εταιρεία από την παρούσα ημέρα.

Σημειώνεται ότι το προτεινόμενο μέρισμα υπολογίζεται πριν από την παρακράτηση του επιβαλλόμενου φόρου (5% επί του φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με τα άρθρα 61, 62 και 64 του ν. 4172/2013, όπως ισχύει). Ως εκ τούτου, το καταβλητέο καθαρό ποσό του μερίσματος σε μετρητά για τη διαχειριστική χρήση 2023 προς τους Μετόχους μετά την ως άνω παρακράτηση φόρου και εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία από την παρούσα ημέρα ανέρχεται σε Ευρώ 0,024725188 ανά μετοχή.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε επί των βασικών ημερομηνιών σε σχέση με το μέρισμα σε μετρητά, ως εξής:

α. 26.7.2024: Ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος μερίσματος (ήτοι η ημερομηνία από την οποία οι μετοχές της Εταιρείας θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος).

β. 29.7.2024: Ημερομηνία καταγραφής δικαιούχων μερίσματος σε μετρητά (ήτοι η ημερομηνία κατά την οποία δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι όλοι οι Μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία της Εταιρείας στο Σύστημα Άυλων Τίτλων).

γ. 1.8.2024: Ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος σε μετρητά (η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει η καταβολή μερίσματος σε μετρητά).

Το μέρισμα σε μετρητά καταβάλλεται μέσω της ορισθείσας πληρώτριας τράπεζας, της «Alpha Τράπεζα Α.Ε.», ως ακολούθως:

− Μέσω των Συμμετεχόντων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών (τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες/εταιρείες επενδύσεων), σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) και των σχετικών αποφάσεών του.

− Ειδικά σε περιπτώσεις καταβολής σε νόμιμους κληρονόμους θανόντων δικαιούχων Μετόχων, των οποίων οι κινητές αξίες τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της οικείας Μερίδας στο Σ.Α.Τ. υπό τον χειρισμό της ΕΛ.Κ.Α.Τ., η διαδικασία καταβολής μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Alpha Bank μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης του κληρονόμου από την ΕΛ.Κ.Α.Τ.

Διευκρινίζεται στους Μετόχους ότι το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος παραγράφεται, εάν το μέρισμα δεν εισπραχθεί εντός χρονικού διαστήματος πέντε (5) ετών από το τέλος του έτους κατά το οποίο θεμελιώθηκε το αντίστοιχο δικαίωμα (άρθρο 250, περίπτωση 15 του Αστικού Κώδικα) και ότι μετά το πέρας του εν λόγω διαστήματος τυχόν σχετικό ποσό θα περιέρχεται στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το άρθρο 1 του νομοθετικού διατάγματος 1195/1942.

Related posts

Deal ΑΒ Βασιλόπουλος με efood στο delivery

admin

Αυξήσεις μισθών και «χρυσά μπόνους» στους εργαζόμενους από την Καρέλιας

admin

Optima Bank: Bonus με μετρητά και δωρεάν μετοχές σε μέλη ΔΣ και στελέχη

admin

Δωρεά €100.000 σε πυρόπληκτους και Πυροσβεστική από την Coca Cola

admin

ΟΛΘ: Πτώση 12% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Visa Innovation Program: Επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη

admin

Πώς θα στελεχωθεί το νέο Δ.Σ. στην Attica Bank

admin

Με 9 βραβεία τιμήθηκε η Alpha Bank στα Circular Economy Awards 2023

admin

Επέκταση παραγωγής της «Χαλβατζής Μακεδονική» με νέα μονάδα εργοστασίου στη Βέροια

admin