Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Επεισόδια και συλλήψεις στη Βιέννη καθώς διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν συγκέντρωση ακροδεξιών

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βιέννη καθώς η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές που προσπαθούσαν να διακόψουν πορεία εκατοντάδων ακροδεξιών. Περισσότερα από 50 άτομα συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια που φορτίζουν το κλίμα ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, στην Αυστρία με αναμενόμενη την άνοδο της ακροδεξιάς.

Αντιφασιστικές ομάδες και αριστερά πολιτικά κόμματα είχαν καλέσει σε διαμαρτυρίες ενάντια σε μια διαδήλωση και πορεία από ακροδεξιούς στο κέντρο της Βιέννης με το σύνθημα “επαναμετανάστευση” (remigration) που χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει τη μαζική επιστροφή των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

Εκατοντάδες αξιωματικοί αναπτύχθηκαν για να κρατήσουν χώρια τις αντίπαλες ομάδες.

Άλλοι 10 συνελήφθησαν όταν μασκοφόροι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τα τζάμια ενός περιπολικού έσπασαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γκέχαρντ Κάρνερ προειδοποίησε για διώξεις “είτε διαπράττονται από αριστερούς ή δεξιούς εξτρεμιστές ή άλλους εχθρούς της δημοκρατίας”.

Η Αυστρία πηγαίνει στις κάλπες στις 29 Σεπτεμβρίου. Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας κέρδισε οριακά το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πολιτικοί από αριστερά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων – του σημερινού εταίρου συνασπισμού των συντηρητικών – και των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών προειδοποιούν ότι μια κυβέρνηση που περιλαμβάνει το Κόμμα της Ελευθερίας θα ενθάρρυνε τον εθνικό διχασμό.

- ERTnews


 

Related posts

Τουρκία: Βουλευτής έπαθε καρδιακή προσβολή μέσα στο κοινοβούλιο και κατέρρευσε

admin

Σαρλ Μισέλ: Το θέμα της Γεωργίας στην ατζέντα της επόμενης συνόδου κορυφής

admin

Παλαιστίνιος μαχητής σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

admin

Η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,1% το γ’ τρίμηνο

admin

Ερντογάν: Ο Μπάιντεν είναι θετικός για τα F-16

admin

COP28: Η προεδρία της φετινής διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα θέλει μια “ιστορική” αναφορά στα ορυκτά καύσιμα στο κείμενο συμφωνίας

admin

Νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ, ο φιλορώσος Αμερικανός δημοσιογράφος που αγνοείτο στο κατεχόμενο Ντονέτσκ της Ουκρανίας

admin

Τουρκία: Ενόχληση του Τύπου στην πρόταση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό – Για “προσβολή” κάνει λόγο η εφημερίδα Karar

admin

Αρμενία: Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στο Γερεβάν

admin