Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Δεκάδες τραυματίες σε επεισοδιακή αντικυβερνητική διαδήλωση

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης έξω από το κοινοβούλιο της Αρμενίας. Αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να διαλύσουν το πλήθος που πολιορκούσε το κτίριο του κοινοβουλίου, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) στο Γερεβάν.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψη 60 διαδηλωτών που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις εντολές της αστυνομίας.

Η αντικυβερνητική διαδήλωση, η οποία οργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραχώρηση εδαφών στο Αζερμπαϊτζάν, εξελίχθηκε επεισοδιακά όταν ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Επικεφαλής της διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Πασινιάν ήταν ο αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν ο οποίος, απευθυνόμενος νωρίτερα στους διαδηλωτές, κατήγγειλε τις “παράνομες, μονομερείς και ταπεινωτικές” παραχωρήσεις εδαφών από την Αρμενία.

Ο αρμένιος πρωθυπουργός υπερασπίζεται την πρόσφατη παραχώρηση τεσσάρων παραμεθόριων κοινοτήτων στο Αζερμπαϊτζάν, χαρακτηρίζοντάς την απαραίτητη για την αποφυγή νέας σύγκρουσης με το Μπακού.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συγκρούστηκαν δύο φορές για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, έναν στη δεκαετία του 1990 που κέρδισαν οι Αρμένιοι και έναν το 2020 που έληξε με νίκη των Αζέρων. Το Μπακού εξαπέλυσε το 2023 αιφνιδιαστική επίθεση, ανακαταλαμβάνοντας τον θύλακα και εκδιώκοντας τους αρμένιους αυτονομιστές που τον διοικούσαν επί σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Related posts

Φιντάν: Προτεραιότητα στην κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Δυτ. Θράκη και των ομογενών μας στα Δωδεκάνησα

admin

Δήμαρχος Μόσχας: Η αεράμυνα κατέρριψε drone με στόχο την πόλη

admin

ΟΑΧΟ: Περιορίζονται οι εξαγωγές χημικών προς τη Συρία

admin

ΗΠΑ: Σε χαμηλό έξι μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο

admin

Η αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου μειώθηκε κατά το ένα τρίτο και πλέον το 1ο εξάμηνο

admin

Η ΕE παραμένει ενωμένη στη στήριξή της προς την Ουκρανία

admin

Ιαπωνία: Τσουνάμι 3 μέτρων έφθασε σε πυρηνικό σταθμό μετά τον σεισμό της Πρωτοχρονιάς

admin

Ρωσική προπαγάνδα: “Ιστορική” η κατάληψη της Μπαχμούτ – Μετά την ανταρσία Wagner όμως, “δεν είναι η πιο σημαντική πόλη”

admin

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία σημειώνει πρόοδο στην αντεπίθεσή της

admin