Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποχωρεί από την JP Morgan ο Τάκης Γεωργακόπουλος

Νέα εποχή ξεκινά για την JPMorgan, καθώς ο παγκόσμιος επικεφαλής πληρωμών Τάκης Γεωργακόπουλος αποχωρεί αναζητώντας νέες ευκαιρίες, με συνέπεια η τράπεζα να τοποθετεί νέα ηγεσία σ’ ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματά της, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Οι Max Neukirchen και Umar Farooq επιλέχθηκαν για τη διαδοχή του Γεωργακόπουλου. Ο διορισμός τους είναι ήδη γεγονός και αποτελεί τις πιο πρόσφατες ανακατατάξεις σε επίπεδο κορυφής που φέρουν την υπογραφή των υποψήφιων CEO Jennifer Piepszak και Troy Rohrbaugh, στο πρόσφατα συγχωνευμένο τμήμα εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή των κορυφαίων της εταιρείας, ήταν στην τράπεζα για 17 χρόνια και πιστώνεται την επέκταση των δραστηριοτήτων πληρωμών της, που αφορούν διαχείριση 10 τρισ. δολαρίων καθημερινά.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η εν λόγω δραστηριότητα έγινε ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς ανάπτυξης της εταιρείας, αυξάνοντας τα έσοδα και το μερίδιο αγοράς σ’ ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον», έγραψαν οι Piepszak και Rohrbaugh, συνεπικεφαλής της εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας, σε εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους.

Τα έσοδα για τις επιχειρήσεις πληρωμών σε όλη την εταιρεία ανήλθαν σε 4,46 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, υπερτερώντας κατά κράτος των 2 δισ. δολαρίων που έφερε η επενδυτική τραπεζική.

«Οι πληρωμές ξεχωρίζουν σαφώς από οτιδήποτε άλλο», δήλωσε η Piepszak στην ετήσια ημέρα επενδυτών της τράπεζας, τον περασμένο μήνα.

Η JPMorgan έχει μερίδιο αγοράς πάνω από 9% στις παγκόσμιες πληρωμές. Οι υπηρεσίες πληρωμών είναι συχνά οι πρώτες που προσφέρονται σε νέους πελάτες και συνιστούν έναν από τους μεγαλύτερους τομείς ανάπτυξης της τράπεζας τα τελευταία χρόνια, είπαν στελέχη στους επενδυτές.

Ο Neukirchen, ο οποίος εντάχθηκε στην JPMorgan το 2013, υπηρέτησε στο παρελθόν ως παγκόσμιος επικεφαλής πληρωμών και εμπορικών λύσεων.

Ο Farooq ήταν διευθύνων σύμβουλος της Onyx, της πλατφόρμας blockchain της τράπεζας. Έγινε μέλος της JPMorgan το 2009.

Οι Piepszak και ο Rohrbaugh συγκαταλέγονται στα στελέχη που πιθανώς θα αντικαταστήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο Jamie Dimon, ο οποίος σχεδιάζει να παραιτηθεί εντός πενταετίας.

Ο Γεωργακόπουλος είναι το τελευταίο ανώτερο στέλεχος που αποχώρησε από τον τομέα της εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Related posts

Space Hellas: Πώληση της δραστηριότητας «retail and fuels» στην Epsilon Net

admin

Reds: Στα €2,5 εκατ. τα έσοδα στο τρίμηνο

admin

Υπερδιπλασιασμός κερδών για την Byte Computer

admin

Τα μυστικά του project Grivalia στους Πεταλιούς

admin

REDS: Την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου ενέκρινε η ΓΣ

admin

Νέα εξαγορά από τη Σκλαβενίτης

admin

Eurobank: Ενεργοποιείται για 14η χρονιά το «Business Banking Τουρισμός»

admin

Bonus €3,4 εκατ. και μετοχές δίνει στους εργαζόμενούς της η Κωτσόβολος

admin

Νέα μείωση στις χρεώσεις της Φυσικό Αέριο τον Δεκέμβριο

admin